Ekonomi Belediyelere ‘ruhsat’ uyarısı

Belediyelere ‘ruhsat’ uyarısı

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektörüne bir düzenleme getirilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Belediyeleri de uyaran Kurum, “Önünüze gelene ruhsat vermeyin” dedi.

Belediyelere ‘ruhsat’ uyarısı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, belediyeleri ve müteahhitleri ‘ruhsat’ konusunda uyardı. İnşaat sektörünün ekonominin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çeken Kurum, ancak sektör genelinin çeşitli bölgelerde ‘arz fazlası’ sorunuyla karşılaşabileceğini, bunun sektör genelini olumsuz etkileyebiceğini söyledi. Belediyelere, ‘önünüze gelene ruhsat vermeyin’ uyarısı yapan Kurum, firmanın yeterliliklerinin göz önüne alınması gerektiğini ifade etti. Bölgesel olarak konut ihtiyacının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kurum, şunları söyledi:

“Arz fazlası var mı, talep var mı yok mu gibi tartışmalar var. Talebin olduğu kesin ancak bunu bir şekilde düzenleme altına almamız lazım. Yoksa iyiyle kötü, doğruyla yanlışı ayırmak zor olur. Mesela bir çiftçi tarlasını ekerken oraya ne ekeceği, ne kadar ekeceği bellidir. Buraya da bir kota lazım... Örneğin Ataşehir’de bugün konut yapsan satılır. İkinci el bile çok canlı. Ancak Bağdat Caddesi sıkıntılı. Bu nedenle firmalar fedakarlık yapmak zorunda kalıyor. Fiyat, faiz ya da ödemeler gibi.”

Haberin Devamı

Hükümet çalışma yapıyor

Emlak Konut GYO güvencesiyle Gül Proje tarafından hayata geçirilen İstanbul Seyrantepe’deki Avangart İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Murat Kurum, sektöre bir düzenleme getirilmesi için gayrimenkul derneklerinin de tek çatı altında birleşip çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Kurum, “Emlak Konut olarak hiçbir projemizde sıkıntı yaşanmadı. Satışlarımız her zamanki seyrinde gitti. Ama bir düzenleme yapmazsak sorunlar sektör geneline yansıyacaktır. Hem bizler tarafında, hem de hükümet nezdinde konuyla ilgili düzenleme için çalışmalar var” dedi.

84 ay 0 faiz

Emlak Konut GYO ihalesini 1 milyar 300 milyon satış toplam geliri taahhüdü ve 637 milyon lira Emlak Konut GYO payı önererek kazanan Gül Proje, Seyrantepe’de 36 bin metrekarelik arazi üzerinde 935 konut hayata geçiriyor. Arazinin üzerinde yer alan gecekonduların sahiplerine de konut üreten Gül Proje, 5-17 kat arasında 11 blok yapıyor. Daire fiyatlarının 504 bin liradan başlayarak 3.5 milyon liraya çıktığı projede kısa bir süre için 84 ay 0 faiz olanağı sunulacak.