Gündem BELTAŞ işçilerine gazlı müdahale

BELTAŞ işçilerine gazlı müdahale

08.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta işten çıkarıldıkları gerekçesiyle ‘Dünya Barış Parkı’nda eylem yapan belediye temizlik işçileri ile bir grup arasında kavga çıktı. Kemer ve sopalarla birbirlerine saldıran gruplara polis gaz sıkarak müdahale etti...

BELTAŞ işçilerine gazlı müdahale

Beşiktaş Belediyesi, grevde olan BELTAŞ işçilerinin eylemlerini sürdürdüğü Dünya Barış Parkı’nda çiçek dikme etkinliği gerçekleştirdi. Gergin geçen etkinlik sonrası BELTAŞ işçileri ile dışarıdan gelen bir grup arasında kavga çıktı. Çıkan olaylara polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Eylem yapan işçilerin parkları kirlettiğini öne süren belediye, iddiasıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri dağıttı.
Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşi Özlem Hazinedar’la katıldı. Murat Hazinedar konuşurken parktaki BELTAŞ işçileri “İşten atılan işçiler geri alınsın” pankartı açıp “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Kavgada yaralananlar oldu
Hazinedar burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Uzun zamandır parklarımızda çok ciddi bir kirletme operasyonu vardı. Bunu engelledik ve parklarımızı yeniden ihya ettik. Halkımızla beraber bugün çiçek dikeceğiz. 40 günü yasadışı, 9 günü de yasal olan bir grev söz konusu. 239 işçiden 150 kardeşimizle anlaştık. Yasal olarak beni aşan bir durum var. Sadece 50-60 işçi kardeşimiz var, onlar istiyorlar ki; ’bizim istediğimiz olsun’. Biz de diyoruz ki ’hayır’. Bir masada çözmek mümkün ama onlar Beşiktaş halkını temsil eden bir belediyeye diz çöktürmek istiyorlar” dedi. Parkların kasıtlı olarak işçilerce kirletildiğini ifade eden Hazinedar, “Bu parkları bilerek kirletiyorlar. Parkta bulunan konteynerdeki çöpleri son 20 gündür parka döküyorlar. Biz bunların hepsini tespit ettik. Sendika yöneticileri ’bunlar sahtedir’ diyorsa hodri meydan. Bunlar sahteyse ben belediye başkanlığından istifa ediyorum” diye konuştu.
Etkinlik sonrası parkta eylem yapan BELTAŞ işçileriyle bir anda ortaya çıkan grup arasında kavga çıktı. Kavga bir anda büyüdü ve parkın çevresindeki yolda da sürdü. Kavga sırasında sopa, saksı ve kemerler kullanıldı. Kavga eden işçiler ile gruba çevik kuvvet polisi biber gazı kullanarak müdahale etti. Olaylar sırasında yaralananlar oldu.

Çöpleri döküyorlar iddiası

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi, eylem yapan BELTAŞ işçilerinin çöpleri dökerek parkları kirlettiğini öne sürdü. Belediye bu iddiasıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri dağıttı. Görüntülerdeki kişilerin parktaki çöp kutularında bulunan çöpleri yere döküp uzaklaştığı görülüyor.