Adıyaman BEM BİR-SEN’DEN, 125 AİLEYE YARDIM ÇEKİ

BEM BİR-SEN’DEN, 125 AİLEYE YARDIM ÇEKİ

24.07.2014 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

BEM BİR-SEN’DEN, 125 AİLEYE YARDIM ÇEKİ

Bem Bir-Sen Adıyaman Şubesi Ramazan ayı münasebetiyle Adıyaman merkezde ve ilçelerinde yaşayan 125 aileye 75 TL’lik yardım çeki dağıtıldı.
Bem Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan, savaştan kaçarak Adıyaman’a yerleşen Suriyeli ailelere de yardım çeki verdiklerini söyleyerek, muhtaç ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Sendika yönetimi olarak Adıyaman’da ve ilçelerinde yaşayan ve maddi durumu olmayan 125 aileye 75 TL’lik yardım çeklerini sunduklarını belirten Bem Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan, “Herkes gücü nispetinde Allah’ın rızasını kazanmak için ve Allah’ın namaz kadar oruç kadar önem verdiği bu muhtaç insanlara yardım konusunda ehemmiyet vermesi gerekir. Namaz ve oruç ne kadar farzsa infakta Cenabı Allahın emridir. Bizzat ailelerinin evlerine giderek, Ramazan ayında empati yapıyoruz. Aç insanın halini anlamak için bu konuda hadisi şeriflerde var. İnşallah Allahu Teala bu hadisin doğrultusunda yardım yapmayı herkese nasip eder. STK’larla yapmış olduğumuz istişarelerde Suriyeli kardeşlerimize de yardım yapıyoruz. Şuanda dağıttığımız ürünleri Suriyeli ve Adıyamanlı kardeşlerimizin evlerine teslim etmekteyiz. Aynı zamanda ilçelerimizde de yardımlarımızı dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.
Suriyelilere de yardım ettiklerini belirten İnan, “Bir milyondan fazla Suriyeli Türkiye’ye geldi. Buraya gelen Suriyelilerin hemen hepsi muhtaçtırlar. Çünkü birçoğunu evi yıkılmış durumda. Kimi savaştan kimi açlıktan kimide hastalıktan dolayı buraya gelmiş durumda. Yaptığımız çalışma sonucu yaklaşık 125 ailemize 75 TL’lik gıda çeklerini dağıtmaya başladık. Paket yerine çek olarak gerçekleştirdiğimiz yardımlarla maddi durumu iyi olmayan insanlarımız neye ihtiyacı varsa onu alabilirler. Bu çeklerle belirlemiş olduğumuz mağazalara giderek ihtiyaçları olan istedikleri ürünün alımında kullanabilirler” dedi.