Siyaset Ben adalet diyorum o atlet diyor

Ben adalet diyorum o atlet diyor

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eleştirdiği atletli fotoğrafı için “Ben adalet diyorum, o atlet diyor” dedi. CHP lideri, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Kimse meraklanmasın tanınmış biri olacak” diye konuştu

Ben adalet  diyorum o atlet diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü sırasında çekilen “atlet”li bir fotoğrafı nedeniyle başlayan tartışmaya ilişkin olarak, “Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır. Ben adalet diyorum, o atlet diyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Zekeriya Öz’e kurşun geçirmez makam aracını veren adam nerede? Asıl FETÖ’cü o değil mi? Hesap vermesi gereken, hesap soruyor” dedi. Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı NTV yayınında, şunları kaydetti:
KENDİ İNSANINI UNUTTUN: Kızıyor, köpürüyor. Niye köpürüyorsun, o fotoğrafta ne var? Sen kendi insanını unuttun, sade vatandaşın hangi konumda olduğunu bilmiyorsun. Herkesi, sarayının etrafında sana yağ çeken insanlar gibi düşünüyorsun. Ben o insanları biliyorum, gider yer sofrasında otururum... Mizansen yok. Yediğim yemeye bozulmuştur. Böyle bir insanım huzur içinde oturmuşum. Fotoğraf üzerinden bana saldırıyor. Ben adalet diyorum, o atlet diyor. O atleti giydim, 40 dereceydi, o atletle kızımla huzur içinde yemek yedim. O fotoğrafta asla kibir, birilerine tepeden bakma yoktur.
SIRADAN BİR AİLE: Adalet Yürüyüşü, pek çok kişinin ezberini bozdu, düşündüğümden büyük toplumsal destek gördü. O fotoğrafa bakın, o fotoğrafta yapmacıklı toplu iğne ucu bir şey göremezsiniz. O fotoğraf, Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır. Ben o şartlarda büyüdüm, saraylara özenen birisi değilim. Evimde de öyle oturuyorum.
ATATÜRK’Ü ANMA YETKİN YOK: Bir de Atatürk dersi vermeye kalktı. Düne kadar Atatürk lafını ağzına almazdı. Ben o sofrada kafasında külah Atatürk’e küfreden kişiyi oturtmuyorum. Herkes Atatürk’ü anabilir, senin anma yetkin yoktur.
BALIKLAMA ATLAMAM: Bugünden ‘Ben adayım’ demek doğru değil. Adayımızın parlamenter demokratik sistemi savunması, 80 milyonu kucaklayacak yeni anayasa sözü vermesi lazım, devlette saydamlığı savunması lazım. Bu niteliklere sahip kişi çıkacak. Belki bir ekip olarak çıkacaktır. Zamanımız var. Bugünden balıklama atlayıp ben aday olacağım, şu aday olacak değil. Sakin, kararlı, aklı başında güven veren bir politikayla çıkmamız lazım. Tanınmış birisi, toplumun saydığı, 80 milyonu kucaklayan, kibirli olmayan, dövmeyen, yumruklamayan biri çıkacak. CHP, kişi partisi değildir, kişiye endeksli değildir. Belki kamuoyu yoklaması yapılabilir. Bütün ayrıntıları düşünmeniz gerekiyor. Makul, ortak aklı egemen kılan, temiz, dürüst bir cumhurbaşkanı adayı istiyoruz. Dünyayla barışık bir kişi olmasını isteriz.

Akşener’e başarılar

Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in partisine ilişkin olarak “Bir kadının genel başkan olması çok önemlidir. Başarı dilemek görevim” dedi.

CHP lideri, “Bu ülkenin yoksul ailelerinin çocukları askere gidiyor, ben parasını ödeyebilirdim. Oğlumu askere göndereceğim, eline kına yakacağız, nasip olur dönerse evlendireceğiz” dedi.

AYRIM YAPMAM: (HDP’nin Adalet Kurultayı çağrısı) Niye eleştiriliyor? Onlar bu ülkenin insanı değil mi? İnsanların arasında ayrım yapmam. Kürt vatandaşlar adalet demeyecek mi? Ötekileştirirseniz düşmanlaştırırsınız, sarayda oturan zatın stratejisi bu. PKK’lı gelirse, güvenlik gücü, istihbarat örgütü var yakalar.