Ben Cesurum!

Cesur ne demek? Kelime anlamı olarak ne manaya geliyor önce ona bakalım.

Türk Dil Kurumu'na göre 'cesur'; yürekli, korkusuz, yiğit anlamlarına geliyor. Peki hiç kendine sordun mu 'ne kadar cesurum?' diye?

Yapılan her şey aslında cesaret gerektirir. En basite indirgeyelim daha okul çağlarında öğretmenin sorduğu soruya söz alarak cevap vermen bir cesaret göstergesidir. Çünkü çekinen ve bunu yapamayanlar da var...

Böyle bir ortamda çekinen çocuklar derinlemesine incelendiğinde ailesel birtakım boşluklar olduğu görünür. Mutlaka yaşamış olduğu ve ona etki bırakan bir travma söz konusudur. Travma ve/veya ailesel faktör çocuğun içine kapanık olmasına diğer bir yandan da özgüven eksikliğine sahip olmasına neden olur. Dolayısıyla özgüven eksikliği bulunan bireylerde cesaret kavramı pek mümkün değildir.

Haberin Devamı

Başka bir örnekten ele alalım: Yeni girdiği bir ortamda rahatlıkla söz alabilen, konuşabilen, acıktığını söyleyebilen insan da cesaretlidir. Diğer bir deyişle girişkendir, çekinmeyendir.

İyi, güzel temel olarak cesareti anladığımızı var sayalım. Buraya kadar günlük sıradan şeylerden bahsettik bunları okuduğunda kendini cesur görebiliyor musunsun? Peki, şimdi ise biraz iş konuşalım. İş konusunda ne kadar cesaretlisin?

Söz konusu iş olduğunda birçoğumuz risk almaktan çekiniriz. Riski bırakalım direkt iş görüşmelerinden çekiniriz. Ya alınmazsam? Ya beğenmezlerse? Ya yetersizsem?... Sorular uzar gider... Öncelikte unutmaman gereken şey olumsuz düşünceleri bir kenara bırakmaktır. Şöyle ki olumsuzluklar olabilir evet ama bu olumsuzluklar hayatında olasılıktan öteye geçmemeliler. Yani, olasılık var olmayabilir evet, kabullendik; ama olma ihtimali de var. Olumsuza odaklanmak yerine olumluya odaklanmak seni daha motive yapacaktır. Motivasyon yüklü olduğunda ise daha kendinden emin ve daha cesur olacaksın!

İstiyorsan git ve onu al!

İstediğin her ne olursa olsun yapman gereken çok basit: istiyorsan git ve onu al! Unutma! Yeterli istediğin sürece başaramayacağın hiçbir şey olmayacak. Belki şimdi değil ama bir gün gerçeleşecek. Mutlaka olacak, mutlaka istediğini alacaksın.

Haberin Devamı

Bazen istediğimiz hemen olmayabilir. Hayatın bize oyunları vardır. Oyunları başarıyla geçmemiz için zamana ihtiyacımız var. İstediğimiz yerde olmak istediğimizi alabilmemiz için belli bir yol katetmemiz gerekir. O yolu başarıyla tamamladığımızda istediğimize de ulaşmış olacağız!

Ben cesurum!

Ne kadar cesursun? Neler yapabilirsin mesela? Ailen, arkadaşların, ilişkilerin, işlerin... Bunların her birinde cesur musun? "Kesinlikle ben cesurum!" diyebiliyor musun? Diyebiliyorsan ne mutlu sana!

Bazı zamanlar tüm bunlar birlikte var olmaz. Ailede cesur olup ilişkilerinde çekingen olabilirsin; dur panik yapma, aşılır bunlar hep! Aşılmayacak hiçbir şey yoktur. Olumlu düşünce... Yalnızca pozitif düşünün... "Yapabilirim!" diyin! Kendini gaza getir. "Yapabilirim", "Yapacağım", "Ben cesurum", "Korkmuyorum", "İstediğimi alırım", "Başaracağım", "Amacıma ulaşacağım" , "İstediğim ... benim olacak", gibi... bu cümleler çoğaltılabilir. Dilediğin gibi çoğalt, motive et kendini. Kendine yetmiyorsan, ki bence en iyi ilaç insanın kendisidir, dış bir destek de alabilirsin.

Haberin Devamı

Sonuç olarak asla inancını kaybetme!

İstediğine odaklan!

Korkma! Korkma ve ne istiyorsan üzerine git! Emin ol sonunda kazanacaksın!

Kazananlar cesur olanlardır! Şu çok kullandığın sosyal medya da bir cesaret işidir. Belki başkalarının da aklına geldi ama cesaret edemedi ilk cesaret gösteren kazanır!

Biraz deli ol! Delilik korkusuzluğu da beraberinde getirir!

Risk almaktan da korkma! Her zaman her konuda eğer kazanmak istiyorsan risk al ve harekete geç!

"Ben cesurum!" demekten vazgeçme ve hep cesur ol! Cesur olursan dilediğine ulaşacaksın... Cesur olursan kazanacaksın!

Sevgiyle ve cesaretle kal...