Ekonomi ‘Ben yemediğim eti  başkasına yedirmem’

‘Ben yemediğim eti  başkasına yedirmem’

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et projesiyle temin edilen hayvanların Müslüman kasaplar tarafından duası ile kesileceğini belirterek, “Bazıları ‘helal et değil’ diyor. Biz buna çok dikkat eden bir iktidarın bakanlarıyız. Ben yemediğim eti başkasına yedirmem” dedi.

‘Ben yemediğim eti  başkasına yedirmem’

Bakan Fakıbaba, Aydın Germencik’te Tariş İncir İşletmesini ziyaretinde, “Son ana kadar fiyat falan da ağzımdan çıkmadı. 8 market müracaat etmiş ama 81 ilde şubesi olan 2 market var. Malum olan marketler ve aynı fiyatı vermişler. Biz de onlara bu fiyatla verdik. Eğer diğer marketler de bunu tamamlarsa, bizim de et durumumuz uygun olursa” diye konuştu.

Fakıbaba, “Bizim görevimiz et satmak da değil ama gariban insanın 40-45 liraya et alması vicdanımıza uymuyor. Ben bonfile, pirzola fiyatına karışmıyorum. İsterse gitsin 200 liraya alsın, beni enterese etmiyor. Ama dar gelirli insanların kullandığı kıyma ve kuşbaşı beni enterese ediyor. Onun için fiyatlar normale dönünceye kadar... Tarım Bakanının görevi et satmak değil, ben de bunun farkındayım ama garibanların, fakirlerin de bu proteini alması lazım” dedi.

Kasabın itirazı

Bakan Fakıbaba, Aydın Koçarlı ziyaretinde bir kasabın, “Ucuz et nedeniyle zarar ettiğini” söylemesi üzerine, şöyle konuştu:
“Sizin rakibiniz değilim ama etin 50 liraya çıkması doğru değil. Ben seni mağdur etmeyeceğim. Sen benim kardeşimsin ama 80 milyonu düşünmek zorundayım. İnşallah bu piyasayı düzelteceğiz. Kasaba gelip 100 gram et alanlar var.”

Yazarlar