Bence Kadın Olmak

“BEN İNSANLIĞIN KADIN HALİNDE TEZAHÜRÜYÜM!” Bilirim ki insanlık sadece ne erkekle var olur ne de sadece kadınla… İşte bu yüzden insanlık tamamlansın diye kadın olmanın hakkını veririm. Bilirim yerkürede birlikte, kadın-erkek yan yana yürüyebilmenin aslında insanlığın tek yürüyüşü olduğunu. İşte bu yüzden kendimi bilirim, ne aşağıda ne yukarıda, kadın-erkek aynı göz hizasında.

Feda-kârlık yapmam! Çünkü bir çıkar uğruna kendimi feda etmek insanlığıma yakışmaz. Veriyorsam özümden, gönlümden veririm, çünkü bilirim içimde bitmez tükenmez bereketin kaynağı var… Bana sevgiyle ikram edileni geri çevirmem, gurur yapmam, alırım, ama vereni de verileni de onurlandırmayı bilirim. Tıpkı toprağın tohumu filize dönüştürerek onurlandırdığı gibi… Hele kendi onurumu hiç kaybetmem! Kadınlık onurum, benim tacımdır. Beni baştacı eden de kraldır.

Haberin Devamı

Yeri geldiğinde içimdeki savaşçı kadını kullanırım, çalışıp, çabalar, kimseye muhtaç olmadan ayaklarımın üstünde dururum. Yeri geldiğinde içimdeki anaç kadını kullanırım, besler, üretir, bağışlar, sevgimle şifalandırırım. Yeri geldiğinde içimdeki prenses kadını kullanır, gelen yardımı kabul eder ve ben de başka bir cana elimi uzatırım. Hem öğrenir hem öğretirim, en çok da sevgi ve şefkat yayarım. Bilirim çünkü ben aşktan yaratıldım.

Erkeği ne üstün görürüm ne de rakip. Bilirim ki ben insan tezahürünün dişi temsilcisiyim. İnsanlık, sadece ne erkekle var olur ne de sadece kadınla. İşte bu yüzden her kadının içinde bir erkek, her erkeğin içinde de bir kadın vardır. Muhtaç olduğumdan ya da kendimi ispat için değil, dengeyi sağlamak için uzatırım elimi bir erkeğe... Bilirim ki bir kadın aydınlandığında bir erkek uyanır bu dünyada…

Ben insanlığın kadın halinde tezahürüyüm, bilirim ki kadınlığın hakkını verdikçe insanlığı tamamlarım…

Ey güzel kadın! Güzelliğin suretinden değil siretindendir. Sahip oldukların ya da olmadıkların eksiklikten değil farklılığındandır. Çünkü sen insanlığın kadın halinde tezahürüsün. Kadın olmanın hakkını ver, ver ki insanlık eksik kalmasın!

Haberin Devamı

NOT: Bu yazı kendi varoluş sebebini ve içindeki gücü yeniden hatırlayan kadınların dilinden yazılmıştır ve tüm kadınlara hediye edilmiştir… Yolumuz bilge kadın olma yoludur!

NLP Uzmanı & Yaşam Koçu ICF PCC

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com

instagram.com/arzu.biyiklioglu/

facebook.com/arzubiyikliogluofficial/

@arzu.biyiklioglu