Dünya ‘Beni seçtiğinize mutlusunuz!’

‘Beni seçtiğinize mutlusunuz!’

10.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump ülkesinde gündemden düşmüyor. ABD’nin Nashville kentinde, devlet destekli bir STK olan Amerikan Çiftlik Büroları Federasyonu’nun yıllık kongresine hitap eden Trump, yaptığı konuşma ile yine dikkatleri çekti.

‘Beni seçtiğinize mutlusunuz’

Trump çıkardığı vergi indirimi paketinin ve bazı regülasyonları kaldırmasının çiftçileri kalkındırdığını iddia ederken, dinleyicilere “Bana oy verdiğiniz için nasıl da mutlusunuz. Size bu ayrıcalığı tanıdığım için çok şanslısınız” diye seslendi. “Diğer seçenek (Hillary Clinton) siz çiftçilerin işine pek gelmeyecekti” diye ekleyerek çiftçilerin ABD’nin geleceği olduğunu dile getirdi.
‘Marşı bilmiyor’
Trump ayrıca medyaya da yüklendi ve “Twitter hesabıma sık sık bakmayı unutmayın. Gerçek medyaya ulaşmanızın tek yolu bu. Gerisi sahte medya” diye seslendi. Öte yandan milli marş esnasında diz çöken ABD’li futbolcuları tekrar gündeme getiren Trump, milliyetçi bir söylemle bu sporcuları sert biçimde eleştirdi.

Trump milli marş esnasında yapılan protestoları eleştirirken, kendisinin milli marşın sözlerini bilmediği yönünde paylaşımlar ABD’de büyük dikkat çekti. Trump’ın Atlanta kentinde Amerikan futbolu kolej takımlarının karşılaşmasının yapıldığı stadyumda Amerikan milli marşı okunurken çekilen görüntüleri olay yarattı. CNN tarafından da yayınlanan görüntülerde, Trump’ın milli marşın sözlerini bilmediği ve marş okunurken çoğu zaman sustuğu görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları Trump’ın marşın sözlerini söylemekte zorlandığını fark ederken, kendisini ikiyüzlülükle suçladı. Trump daha önce siyahlara yönelik ırkçılığı marş sırasında ayağa kalkmayarak ya da diz çökerek protesto ettikleri için oyuncuları sert sözlerle eleştirmiş, hatta kariyerlerini sonlandırmakla tehdit etmişti.