Gündem Benim hatam PKK’ya kanmak

Benim hatam PKK’ya kanmak

26.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de güvenlik güçlerine teslim olan 25 PKK’lının arasında ailesine yazdığı mektupları ortaya çıkan Zehra K.’nın da bulunduğu öğrenildi. Teslim olduktan sonra anne ve babasıyla görüştürülen Zehra K., “En büyük hatam PKK’ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti’ni hem Kürt halkını yakıyor” dedi

Benim hatam  PKK’ya kanmak

Terör örgütü PKK’ya yönelik Mardin’in Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonlar çerçevesinde önceki gün 19’u erkek, 6’sı kadın 25 terörist teslim oldu. Teslim olanlar arasında günlüğüne yazdığı ailesine yönelik vasiyet niteliğinde mektupları bulunan Zehra K.’nın da bulunduğu anlaşıldı. Teslim olduktan sonra anne ve babasıyla görüştürüldü. Terörist kızın anne ve babasına sarıldığı anlar görenleri duygulandırdı.

Haberin Devamı

Benim hatam  PKK’ya kanmak
Zehra Kaya’nın kamuoyuna yansıyan hikayesi, 15 Mayıs’ta Nusaybin Abdulkadirpaşa Mahallesi Yakut Sokak’ta teröristlere ait yedi sırt çantasının bulunmasıyla başladı. Çantalardan birinde Zehra K. isimli teröriste ait ajandada yazılmış vasiyet niteliğinde bir mektup bulundu. Kaya takvim yapraklarına anne, baba ve kardeşlerine seslendiği mektupların altına “Bu notlar kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyamam valla” diye not düşmüştü. Güvenlik güçleri, K.’nın Mardin Yenişehir’de yaşayan ailesini bulmuş ve mektubu, anne babasına iletmişti. Baba Mehmet K., “Kızım, Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim ol. Sana hiçbir şey yapmaz, seni bana sağ salim teslim eder İnşallah” çağrısı yapmıştı

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan 25 teröristin görüntülerini yayımladı. Güvenlik kaynakları, önce bir kadın PKK’lının yapılan “Teslim ol” çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi. Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK’lının diğer arkadaşlarını da getirdiğini ve böylelikle 25 PKK’lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi. Nusaybin’de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK’lılar, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. PKK’lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyuncu sürmesi bekleniyor.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada da “Teslim olanlar hakkında hukuki, durumlarına uygun olarak ceza mevzuatındaki tüm hükümler uygulanacaktır” denildi.

Mardin’de yasak

Öte yandan Mardin’in Ömerli, Midyat ile Nusaybin İlçesi’nin kırsal kesimindeki daha önce ’Köy’ statüsünde olan 13 mahallede dün saat 10.00’da geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

Benim hatam  PKK’ya kanmak
Kadın PKK’lı ikna etti

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin’de önceki gün teslim olan PKK’lı 25 teröristin görüntülerini yayımladı. Güvenlik kaynakları, önce bir kadın PKK’lının kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarıyla teslim olacağını söylediği öğrenildi. Devletin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü verilmesi üzerine kadın PKK’lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiği öğrenildi.

Askerden meyve suyu

Genelkurmay Başkanlığı, operasyon kapsamında Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde çembere alınmalarının ardından teslim olan 25 PKK’lı teröristin görüntülerini yayımladı. Görüntülere göre, gruplar halinde teslim olan ve bir hayli bitkin görünen teröristler, önce güvenli bir bölgeye götürülüyor. Burada, aralarında altı kadının da olduğu teröristlere, Mehmetçik tarafından su, meyve suyu, çikolata ve sandviç verildiği görülüyor.

Benim hatam  PKK’ya kanmak
,

‘Kızım sana ne oldu?’

Önceki gün Çağ-Çağ Caddesi üzerinde sivil kıyafetli, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olan teröristler spor salonuna götürülerek sağlık kontrolleri yapıldı.

Benim hatam  PKK’ya kanmak
Teslim olan teröristlerin arasında Zehra K.’nın da yer aldığı anlaşıldı. K.’nın ailesine kızının yaşadığı ve teslim olduğu haberi verildi. Savcılık müsaadesi alınarak anne ve babasıyla spor salonu içinde tahsis edilen bir odada ailesi ile görüştürüldü. Kızıyla buluşmasında baba Mehmet Kaya, “Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diyerek güvenlik güçlerine teşekkür etti. Babası kızı Zehra’ya “Kızım sana ne oldu, sen nasıl buraya düştün, sen ne haldesin?” diye sordu. Zehra K. da, “Öncelikle en büyük hatam PKK’ya kanmak. Çünkü PKK hem Türkiye Cumhuriyeti’ni hem Kürt halkını yakıyor. O yüzden benim gençlere çağrım, örgüt beni buna zorladı ama ben her seferinde anladım ki devlete sığınsınlar. Benim umudum şahsen yoktu. Biz teslim olduk, ben olsam mermi sıkardım ama devlet bize kucak açtı hem de bu süreçte, böyle bir ortamda. Devlet, bana her türlü imkanı gösterdi, hiçbir şekilde beni zorlamadı, elinden gelen en iyi şekilde ağırladılar, yapmaması gereken şekilde beni ağırladılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Benim hatam  PKK’ya kanmak

Haberin Devamı

Zehra K.’nın yaraları da tedavi edildi.