Denizli BEREKET ENERJİ GRUBU’NDAN YATAĞAN TERMİK SANTRALİ AÇIKLAMASI

BEREKET ENERJİ GRUBU’NDAN YATAĞAN TERMİK SANTRALİ AÇIKLAMASI

29.11.2014 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

BEREKET ENERJİ GRUBU’NDAN YATAĞAN TERMİK SANTRALİ AÇIKLAMASI

Yatağan Termik Santrali’ni devralmaya hazırlanan Bereket Enerji Grubu Başkanı Ceyhan Saldanlı, devrin ardından tüm çalışanların işlerine devam edeceğini belirtti.
Yatağan Termik Santrali’ni devralmaya hazırlanan Bereket Enerji Grubu Başkanı Ceyhan Saldanlı bir basın açıklaması yaptı. Bereket Enerji Grubu’nun 4 milyondan fazla kişiye elektrik hizmeti sunduğunu belirten Saldanlı, "Grup aynı zamanda Türkiye’de 22 şehirde enerji üretimi yapmakta olup, Nijerya’da da elektrik dağıtımı yapmakta ve yaklaşık 9 bin çalışanı istihdam etmektedir. Çatalağzı ve Yatağan Termik Santral İşletmelerinin Grubumuza devir süreci tamamlanmak üzeredir. Bu işletmelerde 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlar ailemizin üyesi olacaklardır. Bu çalışanların ailemize katılacak olması grubumuz için memnuniyet verici olacaktır. İşletmelerde halen çalışmakta olan personelin işlerini kaybetmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki, çalışanların değerini bilen bir şirketiz. Basit bir araştırma ile şirketimizin personel politikasının ne kadar şeffaf ve katılımcı olduğu öğrenilebilir. Çalışanların ve taşeron çalışanlarının yasal ve sendikal hakları ve güvenlikleri ile ilgili hassasiyetimiz bölgemizde iyi bilinmektedir" ifadelerini kullandı.
Elektrik dağıtımı işinde çalışanlar ve sendikalarla karşılıklı olumlu bir iletişim ortamı sağlanarak defalarca toplu sözleşme imzalandığını bildiren
Saldanlı, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki süreçte, bizimle devam etmek isteyenlerin veya kamuda kalmayı tercih edenlerin seçimleri, saygı ile karşılanacaktır. Her iki seçenekte de çalışanların herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Gediz ve Aydem’de olduğu gibi yasal hükümler dairesinde personelin talepleri kesinlikle göz önünde bulundurulacaktır."