İzmir Bergama Şehir Tiyatrosu Perdeyi Açtı

Bergama Şehir Tiyatrosu Perdeyi Açtı

30.10.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

.

Bergama Şehir Tiyatrosu Perdeyi Açtı

İzmir’in Bergama ilçesinde, bir yıl önce kurulan Bergama Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in ‘Hamlet’ adlı eseri ile perdeyi açtı.
Bergama Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet ile tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Tek perdelik komedi oyununun prömiyeri Bergama Kültür Merkezinde kapalı gişe oynandı. William Shakespeare tarafından 1599 ile 1601 yılları arası yazılan ve temasında trajediyi işleyen oyun, Sinan Küçüköz tarafından farklı bir yorumla yönetildi ve tek perdelik bir komedi olarak sahneye yansıtıldı. Açelya Savaşgan, Bulut Pençe, Can Mesur, Ceren Kayar, Duygu Şahin, Fulya Nur Alp, Gizem Yiğit, Selçuk Özdemir, Umut Aslan, Vedat Aytimur ve Yağmur Ekin Karayelli’nin oyuncu olarak görev aldığı oyunun ışık tasarımını Emre Açık, dekorunu Berkay Yeniçocuk, müziklerini Hakan Gürbüz, makyajını Kübra Güven, kostüm tasarım ve uygulamasını ise Meliha Bolel Balıkçı gerçekleştirdi.
33 kişilik ekibin eğitmenliğini yapan Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz oyun sonrası yaptığı konuşmada, “Bergama ilkler şehri. Bugün sahnelediğimiz oyunda Bergama Şehir Tiyatrosu’nun ilk oyunu. Bizi ilk oyunumuzda yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.