Gündem Beril artık üniversiteli oldu

Beril artık üniversiteli oldu

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Otizm teşhisi 2 yaşında konan Beril Zorlu, artık üniversiteli. Eğitim yaşamı boyunca birçok kaynaştırma öğrencisi gibi “okullarda istenmeyen”, kazandığı güzel sanatlar lisesinde bile otizmli olduğu için adı silinen Beril, İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin özel yetenek sınavlarını geçti ve Müzikoloji Bölümü’ne girdi. 20 yaşındaki İzmirli Beril Zorlu’nun hayali ise yurt dışında Türkiye’yi temsil etmeye devam etmek.

Beril artık üniversiteli oldu

Beril Zorlu, otizm tanısı nedeniyle özel eğitime ihtiyaç duyan binlerce çocuk ve genç gibi birçok engelle karşılaştı, ancak zorlukları gerek basının gerekse de ailesinin desteğiyle aşmayı başardı. Anaokulu, ilköğretim ve lise eğitimi boyunca normal gelişim gösteren çocuklarla birlikte okula gidip kaynaştırma sınıflarında eğitim alan Beril’in küçük yaşlardan bu yana fark edilen müzik yeteneği, o dönemde uygun eğitimci bulunamaması nedeniyle değerlendirilemedi.

Haberin Devamı

Müzik eğitimi almaya başladığında 13 yaşında olan Beril’in hızla gelişmesi, piyano çalmaya başlaması ise hayatına yepyeni bir yön verdi. Yaklaşık 7 yıldır piyanoda harikalar yaratan Beril, birçok müzik dehası gibi ”Mutlak Kulak” denen, referans ses verilmeden, duyduğu sesin frekansını belirleyip doğru notalara dönüştürebilme yeteneğine sahip.

Yurt dışında konser verdi

Beril, 2016’da Kanada’da otizmli çocukların yarıştığı 6. ANCA Uluslararası Dünya Otizm Festivali’ne katılarak sahne aldı ve dünya üçüncülüğünü elde etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “Müzik ve Engelsiz Yolculuğum” projesi kapsamında yurt içi ve yurt dışında birçok konser verdi.

Bu yıl Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sınavlarından başarıyla geçerek Müzikoloji Bölümü’ne girmeye hak kazanan Beril, artık üniversiteli oldu. Hayaline kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Beril, “Bir de evde dijital piyanom var. Artık üniversiteli olduğuma göre gerçek piyanoya sahip olmak istiyorum. Daha çok ve daha iyi konserler vermem lazım” diyor.

Yazarlar