Gündem Berivan'ın annesi isyan etti

Berivan'ın annesi isyan etti

25.06.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

Bursa’da ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sevgilisi 17 yaşındaki Berivan Yaprak Turga’yı tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 23 yaşındaki Uğur Arak, suç vasfının değişmesi olasılığı üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Berivan Yaprak Turga’nın annesi Songül Gezici, "Devlet bu mu, adalet bu mu? Kızımın kemikleri bile hala çürümedi ?" diyerek karara tepki gösterdi.

Berivanın annesi isyan etti

Merkez Yıldırım İlçesi Soğukçınar Mahallesi’nde oturan Berivan Yaprak Turga, babası Hasan Turga’dan boşanan annesi Songül Gezici ile kalıyordu. Uğur Arak’a ait tekstil atölyesinde çalışan Berivan, aynı zamanda birçok suçtan kaydı olan Uğur Arak ile birlikte olmaya başladı. Olaydan bir gece önce bazı arkadaşlarını ve sevgilisini evine çağıran Berivan Yaprak Turga, iddiaya göre burada sentetik uyuşturucu kullandı. Daha sonra odasına çağırdığı sevgilisi Uğur Arak ile kıskançlık yüzünden tartışan Berivan, tabanca ile göğsünden vuruldu. Hastaneye kaldırılan genç kız yaşamını yitirirken, kolundan yaralanan sevgilisi Uğur Arak ise polis tarafından kısa sürede yakalandı. Berivan Yaprak Turga’yı öldürdüğü iddiasıyla ilgili uçlamayı kabul etmeyen zanlı, "Berivan bana kızıp intihar etmek için tabancamı alıncamı aldı. Engel olmak için onun üzerine kapandım. Elindeki silah ateş alınca ben kolumdan yaralandım. O ise göğsüne isabet eden kurşunla öldü" dedi. Mahkemeye çıkartılan Uğur Arak tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

Savcılık soruşturması sonunda Uğun Arak hakkında Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Nitelikli kasten adam öldürmek", ’Darp’ ve ’6 bin 136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle, olay sonrası kendisine yardımcı olduğu öne sürülen tutuksuz sanık 19 yaşındaki Halil D. hakkında 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması için dava açıldı.

Tutuklu sanık Uğur Arak ile arkadaşı Halil D.’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, Uğur Arak bir kez daha tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Berivan Yaprak Turga’nın Annesi Şengül Gezici ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerininde bulunduğu duruşma sonunda, dellilerin toplanması, yöneltilen suçun vasfının değişme olasılığının bulunmaması ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, Uğur Arak’ın haftada 1 gün evine yakın polis merkezine giderek imza atması şartıyla tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

KIZIMIN KEMİKLERİ BİLE HALA ÇÜRÜMEDİ

Mahkeme çıkışı gözyaşlarına boğulan Berivan Yaprak Turga’ın annesi Songül Gezici "Devlet bu mu ? Adalet bu mu? Kızımın kemikleri bile hala çürümedi" diyerek tepki gösterdi. Duruşma sonrası "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" adına konuşan Eda Derya Toper de, "Özgecan Yasası’ çıkar ve uygulanırsa kadın cinayetlerini durdurmak mümkün" diye konuştu.

Mahkemeye geçen yıl Bilecik’in Bozüyük ilçesinde boşandığı eşi tarafından tabancayla öldürülen 31 yaşındaki Emine Baş’ın babası Sabri Us da katıldı.