İstanbul Berkin Elvan Davasının İlk Duruşması Başladı

Berkin Elvan Davasının İlk Duruşması Başladı

06.04.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:

.

Berkin Elvan Davasının İlk Duruşması Başladı

Gezi olaylarında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin polis memuru F.D hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Duruşmaya gelmeyen sanık F.D.’nin ifadesi SEGBİS yöntemiyle alınacak.
Okmeydanı’nda çıkan Gezi olaylarında, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan davasında, sanık polis memuru F.D.’nin yargılanmasına başlandı.
İstanbul 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık polis F.D. katılmadı. Duruşmada müştekiler Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve yaklaşık 100 avukat hazır bulundu.
Salonda izleyiciler arasında HDP’li milletvekilleri Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan ve Hüda Kaya, CHP’li milletvekili Hilmi Yarayıcı, Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük yer aldı.
Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, sanık F.D.’nin savunmasının SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile alınacağını açıkladı. Duruşmada, avukatların yoklaması yapılıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından İsa Dalgıç tarafından hazırlanan 11 sayfalık iddianamede, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan “müşteki”, olarak yer alırken, polis memuru F.D.’nin “olası kastla adam öldürmek” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti. İddianamede, hakkında soruşturma yürütülen 42 şüpheli polis hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
Duruşma öncesi adliyenin önünde açıklama yapan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, "Bugün burada hakkımızı savunmak için toplandık. Bu adalet sarayında sadece Berkin Elvan adı altında değil bütün çocukların geleceğin hakkını savunmak için buradayız. Biz çok iyi biliyoruz ki bizim çocuğumuz geri dönmeyecek aramızda olmayacak onu çok iyi biliyoruz ama çocuklarımıza bir şey olmasın diye biz bugün burada adalet arayacağız ama bu adaletinde emsal bir dava olmasını istiyoruz. Bütün Türkiye çocuklarının hakkını korumak için çok önemli bir dava olduğunu düşüyorum” şeklinde konuştu.
Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ise “Davamızın peşini asla bırakmayacağız” dedi.