Gündem Berkin vurulduğu yerde anıldı

Berkin vurulduğu yerde anıldı

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olaylarında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, 3 yıl sonra vurulduğu yerde karanfillerle anıldı.

Berkin vurulduğu yerde anıldı

Gezi olayları sırasında 16 Haziran 2013 günü evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin attığı gaz bombası fişeğiyle başından yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı anmak için dün ailesi ve sevenleri bir vurulduğu yerde biraraya geldi.

Haberin Devamı

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Üyeleri’nin de destek verdiği anma töreninde babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan olayın meydana geldiği yere karanfiller bıraktı. Grup adına açıklama yapan Volkan Kesenbilici “Berkin’in vurulmasının üzerinden 1096 gün, ölümünün üzerinden ise 827gün geçti. Bu süreçte kamuoyunun tüm dikkatine rağmen soruşturmada hiçbir ilerleme olmadı. Adil bir yargılama istiyoruz ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Berkin vurulduğu yerde anıldı
Baba Sami Elvan ise “Ben sadece oğlum için değil, bütün çocukların geleceği için bu mücadeleyi veriyorum. Savcı oğlumu vuran polisi biliyor ama bize söylemiyor.

Ona cezasını vermiyor. Adil bir yargılama yok. Ben mahkemelere güvenmiyorum. Oğlumun katili yargılanmalıdır” dedi.
Anne Elvan ise sorumluların yakalanmasını istedi.