Gündem Berlin BAU, ilk mezunlarını verdi

Berlin BAU, ilk mezunlarını verdi

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2012 yılında açılan Bahçeşehir Üniversitesi’nin Berlin’deki eğitim kurumu BAU Berlin Uluslararası Üniversitesi, ilk mezunlarını İç Mimarlık ve İşletme bölümlerinden verdi. Mezuniyet törenine, BAU Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Uluslararası Berlin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hans-Dieter Klingemann, Berlin Eyaleti Eğitim Müsteşarı Steffen Krach, Berlin Sosyal Bilimler Merkezi Başkanı ve araştırmacı Prof Dr. Jutta Allmendinger katıldı.

Berlin BAU, ilk mezunlarını verdi

Törendeki konuşmasında BAU Global’in dünya üzerindeki üniversiteleriyle çalışmalarına devam ettiğini belirten Enver Yücel, “Berlin’deki bu üniversitenin hem kültürlerarası diyaloğa hem ekonomik iş birliklerine hem de Türk-Alman ilişkilerine aracı olmasını istiyoruz. 43 ülkeden öğrencinin burada oluşu ve BAU’nun önemli bir üyesinin burada faaliyetlerine devam etmesi çok önemli ve bizi mutlu eden bir gelişme. Ekonomide kurduğumuz güçlü bağları artık bilimde, sanatta da daha ilerilere taşıyarak tüm dünyaya örnek olacak modeller kurmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Törende konuşan Krach ve Allmendinger de Almanya Türkiye ilişkilerine değinerek, çok eski yıllara dayanan ekonomik işbirliğinin bugün bilimsel köprüler kurulmasına kadar uzanmasından duydukları memnuniyeti ilettiler.

BAU Berlin Üniversitesi’nde öğrenciler İç Mimarlık, Ürün Tasarımı, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim ve İşletmecilik lisans programlarını İngilizce olarak öğreniyor. İstanbul’daki programlara paralel olarak İngilizce yürütülen eğitimlerin yanı sıra Almanca dil dersleri, Almanya’dan gelen öğrencilere Türkçe dil dersleri ve çeşitli akademik etkinlikler sunuluyor.