19.06.2017 - 02:30 | Son Güncelleme: 19.06.2017-2:30 A-A+
s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez
TÜM YAZILARI

BERLİN’İ NEDEN SEVİYORUM?



Nedense  Berlin’i kendi ülkemin bir şehri gibi seviyorum. Bir kenti sevdiren ya bir kadındır, ya doğası, ya da özellikli bir ürünü veya müzeleri olabilir.

AVM’lerde Türkçe karakterli talimatlar, market raflarında Yurdumun ürünleri, Türk girişimcilerin Almanlar tarafından ilgi gören işletmeleri; Almanların sıcak ilgisi sanıyorum çok etkili oluyor sevgimin artmasında.

Huzurlu şehir

Geçtiğimiz aralık ayında Noelpazarına kamyonla dalıp, masum insanları öldüren terörist huzuru bozamadı Berlin’de. Kilisenin önüne koydukları çiçeklerle lanetliyorlar terörü ve kaybettikleri vatandaşlarını her gün anıyorlar.

Saatlerce parklarda yürüyüş yapıp, hayvanat bahçesini dolaşın, müzeleri ziyaret edin, biraz bahçelerini, organik pazarlarını ve çikolata fabrikalarını gezin. Bir de sabahtan nehir turuna çıkıp kafayı boşaltın. Doğu Almanya ile birleştikten sonra Avrupa’nın yükselen yıldızı oldu. Çok turist çekiyor.

Dönüşte tax free alırken bile farklı bir yer olduğunu hissettiriyor. Vergi iadesini sizi üzmeden, valizinize bakmadan yapıp, ellerinden gelen kolaylığı gösteriyorlar. Saydıkça artıyor Berlin’i sevmemin nedenleri.

Tim Raue’yu deneyin

Tim Raue, Almanya’nın ünlü bir şefi. Restoranı bu yıl dünya 48’incisi oldu. Berlin’de iki, Münih’te bir şubesi var. Michelin yıldızlı yerlerden sıkılmış Almanya. Daha önce denediğim Michelin yıldızlı First Floor ve Margaux kapanmış. Ama Tim Raue’da yemek kalitesi, servis çok yüksek düzeyde. Istakoz termidor, fırında enginar, ıstakoz kokteyl ve ahtapot ızgara denedim. Sonrasında da kilometrelerce yürüyüp kalorileri yaktım. Mosel Vadisi’nin Rieslingleri yemeğe eşlik etmeli. İnsanlar hangi işi yaparlarsa yapsınlar, o işi kuralına göre ve severek yapıyorlar. Tek bir kadın garsonun yardımcı komisiyle 17 masalı restoranı yönettiğini ve her masaya aksatmadan gözü gibi baktığını görmek beni gerçekten şaşırttı. Bir kez daha nitelik mi nicelik mi sorusunun yanıtını buldum. Ve şimdiden özledim bile Berlin’i.

MAYDANOZLU DENİZ TARAĞI

Malzemeler

4 adet deniz tarağı

2 diş sarımsak

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı un

6 dal maydanoz

Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı:  Tarağın etli kısmını çıkardıktan sonra tuz, karabiber ekleyip limon suyunda çevirin. Çok az una bulayıp zeytinyağı ve tereyağı karışımında iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar dört dakika pişirin. Ayrı bir tavada pişirdiğiniz sarımsak ve maydanozları tarakların üzerine serpiştirin. Afiyet olsun. 
 

 

 

 

Etiketler
Bilgi YarışmasıFaliyete geçerek Avrupa'da kaosa neden olan Eyyafyallayöküll yanardağı hangi ülkededir?
Aradığınız
Evi Hemen
Bulun!
araDetaylı Ara
©Copyright 2015 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.