İstanbul Bernhard H. Mayer: “Teknoloji, İsviçre Üretimi Saatleri Tahtından Edemedi”

Bernhard H. Mayer: “Teknoloji, İsviçre Üretimi Saatleri Tahtından Edemedi”

20.05.2017 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

Bernhard  H. Mayer: “Teknoloji, İsviçre Üretimi Saatleri Tahtından Edemedi”

Teknoloji markalarının akıllı saatler üretmesine rağmen İsviçre üretimi saatler, işçilik ve yılların tecrübesiyle dünyanın hala tercihi olmaya devam ediyor. İsviçre’de beş kuşak saat üretimi gerçekleştiren Bernhard H. Mayer, the Bernhard H Mayer marka sahibi olarak, bir saatin İsviçre standardında nasıl olması gerektiğini anlattı.
İsviçre’de QNET markası için lüks saat üreten Bernhard H. Mayer, “Yılda 50 bin lüks saat üretiyoruz. Kaliteden ödün vermemek adına daha fazla sayıya çıkmıyoruz, çünkü İsviçre saatinin bir standardı var. Bunlardan ilki saati oluşturan parçaların belirli miktarlarının mutlaka İsviçre’de üretilmesi gerekiyor. İkinci önemli husus da ister otomatik, ister mekanik olsun, saatleri sertifikalı profesyonel saat ustaları yapıyor. Biz de İsviçre Saat Yapımı Birliği’nin (Swiss Watch Maker Association) belirlediği standartlara uyuyoruz ve ürünlerimizi global olarak satıyoruz” dedi.
“Erkekler kariyer için, kadınlar lüksü simgelediği için alıyor”
İsviçre yapımı saatin bir hediye geleneği de olduğunu belirten Mayer, “Ben doğduğumda babam anneme çok özel bir saat hediye etti. Eşim doğum yaptığında ben ona özel bir saat hediye ettim, oğlum da ileride eşine torunum doğduğunda hediye edecek dolayısıyla bu gelenek kuşaktan kuşağa sürüyor. Yeni neslin teknolojik saatlerinde aynı geleneği yakalamak çok zor. İsviçre saatleri hediye kültürünün bir devamıdır. Bu nedenle tercih edilir. Bir de erkekler iş hayatında kariyer basamaklarında yükselirken, kadınlar da modanın ve lüksün simgesi olduğu için İsviçre yapımı saat alma arzusunda olurlar” şeklinde konuştu.
BHM markası İkinci Dünya Savaşı öncesi soylu ailelere, Alman İmparatoru’na ve birçok ünlü isme koleksiyonel parçalar üretmiş. Yine aynı dönemlerde Henry Ford, saat üreticisi büyük babalarıma teşekkür yazısı göndermiş. II. Dünya Savaşı’nda fabrika yerle bir olmuş, ama üretimden yine de vazgeçmemişler. 2006 yılında Cimier’i satın alan Bernhard H. Mayer; bugün sadece QNET’e özel saatler üretip satmaktadır.