Gündem Beş aday belirlendi

Beş aday belirlendi

29.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’in görev süresinin dolması nedeniyle boşalan Başsavcılık için yapılan seçimle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak beş aday belirlendi.

Beş aday belirlendi

Seçimde en çok oyu 170 oyla Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca aldı. Listenin 5. sırası için yapılan seçimde altı adaya da sadece birer oy çıkınca Cumhurbaşkanı’na sunulacak 5. isim kıdeme göre belirlendi,
Yargıtay Genel Kurulu’ndaki seçim sonucunda, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca, 170 oy aldı. Seçimde, 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu’ya 151, 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan’a 63, 10. Ceza Dairesi Üyesi Hüsnü Uğurlu’ya 38 oy çıktı.
5. aday için 6 aday gösterildi
Yargıtay Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilmiş sayılıyor. Seçimde eksik kalan beşinci aday için altı aday gösterildi. 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun, 10. Ceza Dairesi Üyesi Ali Kınacı, 17. Hukuk Dairesi Üyesi Şehabettin Sertkaya, 16. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Kürtül, 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol ve 13. Ceza Dairesi Üyesi Ahmet Karadavut birer oy aldı. Oyların eşit olması nedeniyle 6 aday arasında, Ali Suat Ertosun ile Haydar Erol, 10 Eylül 2003’te Yargıtay üyesi seçildiklerinden en kıdemli üyeler olarak belirlendi. Haydar Erol’un adının beşinci aday olarak Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi bekleniyor.