Beşamel sos tarifi dünya mutfağının en sevilen ve vazgeçilmez sosları arasında yer almaktadır.özellikle lazanya yemeğinde bolca kullanılan beşamel sos aynı zamanda et ve sebze yemeklerinde de ayrı bir lezzet kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce Béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur.
Fransız mutfağından gelen beşamel sos tarifi un süt ve tercihe göre çeşitli baharatlar eklenerek yapılmaktadır. 

Beşamel sos tarifini henüz bilmiyorsanız veya tüm denemelerinize rağmen beşamel sos tarifini bir türlü tutturamadıysanız size vereceğimiz beşamel sos tarifine mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

İşte beşamel sos tarifi:

Malzemeler
- 1 küçük kahve fincanı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz .

Beşamel sos nasıl yapılır?

1. adım: Tereyağını tavaya tavaya alın, yağ erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.

2. adım: Un kıvamlaşıp güzel koku çıkarmaya başladığında azar azar sütü ilave edin.

3. adım: Bir yandan da topaklaşmasını engellemek için, karıştırıcıyla sürekli karıştırın, tuzu ekleyin.

4. adım:  Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar, arada karıştırarak pişirin

5. adım: Biraz beklediğinde daha da kıvam alacaktır. Ancak çok fazla bekletilmesi halinde üzerinde bir katman oluşturur.

6. adım: Beşamel sosu üzerinde kullanmak istediğiniz yemeğe ilave edin ve karıştırın, tarifinize göre üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.

Vermiş olduğumuz beşamel sos tarifi ile daha önceden hazırlamış olduğumuz beşamel soslu yemek tariflerine göz atabilirsiniz. İşte beşamel sos tarifi ile mutfağınız şefi haline geleceğiniz enfes lezzette beşamel soslu yemek tarifleri…

Afiyet Olsun..