Beşamel sos; etten, makarnaya kadar pek çok yemekte kullanılan ve hepsine çok yakışan bir sos çeşididir. Siz de sizler için hazırladığımız bu tarif ile bu beşamel soslu, patatesli tavuğu 30-35 dakikada hazırlayıp, sevdiklerinize ikram edebilir, onları mutlu edebilirsiniz.

Beşamel soslu, patatesli tavuk için malzemeler

- 550 gram tavuk göğsü ( kuşbaşı)

- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı

- Bir tutam taze karabiber (çekilmiş)

- Bir tutam tuz

- 3 adet patates (orta boy)

Beşamel sos için

- 2 çorba kaşığı un

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 1 su bardağı süt

- 55 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

- Bir tutam tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel soslu, patatesli tavuk yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyip, fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tuz karabiber ekleyip 150 derecelik fırında 25 dakika fırınlayın.

Kuşbaşı şeklinde dilimlenmiş tavuk göğsünü tuz ve karabiber ile iyice karıştırarak harmanlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve yağı iyice kızdırın. Daha sonra tavukları ara ara karıştırarak harlı ateşte soteleyin ve önceden fırınladığınız patateslerin üzerine tavukları ekleyin.

Beşamel sosu için; bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu iyice karıştırarak kavurun. Kavurduğunuz una azar azar süt ekleyerek sürekli karıştırın aksi halde un topaklanabilir. Ayrıca unun kavrulurken iyice köpürdüğünden ve kokusunun çıktığından emin olun. Daha sonra üzerine karabiberi ve tuzu gezdirin.

Tavukların üzerini beşamel sos ile iyice kapladıktan sonra üzerlerine kaşar peynirini ekleyin. Fırınınızı önceden ısıtın. 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişirebilirsiniz. 

Beşamel soslu, patatesli tavuğunuz artık hazır. Dilimlere ayırdıktan sonra servis edebilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

PembeNar Özel