Gündem Beşar Esad ailesiyle mavi yolculuğa çıktı

Beşar Esad ailesiyle mavi yolculuğa çıktı

06.08.2008 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

Beşar Esad ailesiyle mavi yolculuğa çıktı

İLK kez çıktığı tatilinde Bodrum’u tercih eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün eşi Esma Esad, çocukları, yardımcıları, akrabaları ve korumalarıyla üç gün sürecek mavi yolculuğa çıktı.

Haberin Devamı

Dün öğle saatlerinde Milas- Bodrum Havalimanı’na eşi Esma Esad ile birlikte gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan karşıladı. Esad ve Erdoğan ardından birlikte Torba Koyu'ndaki beş yıldızlı Rixos Otel’e geçip yemekte biraraya geldi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün işadamı Sinan Özer’in geçen yıl denize indirdiği 50 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde, üç direkli ‘Galileo’ adlı çelik gövdeli gulet tipi yatla denize açıldı.

ESAD İÇİN 4 SAAT HAZIRLIK YAPILDI

Sabah erken saatlerde Zeytinli Koyu'na gelen lüks yata Rixos Otel aşçıları iki saat boyunca kasa ve özel dondurucularla çoğu balık, ıstakoz, kalamar, meyve ve sebzeden oluşan yiyecek stoklaması yaptı. Rixos Otel’in etrafında ve otel içinde Esad’ın özel korumaları geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

Beşar Esad’ın kaldığı konutun yakınlarına yabancı turistler ve otel personeli dahi kimsenin yanaştırılmadığı görülürken, Üsteğmen Cengiz Çevik komutasındaki 101 nolu sahil güvenlik botuyla 68 nolu sahil güvenlik botu denizden güvenlik önlemlerini arttırdı. Yata ve Esad’ın bulunduğu koya hiçbir tekne veya bot yanaştırılmadı. Yaklaşık dört saat süren hazırlık sırasında Esad ve eşine ait özel eşyanın da yata yüklendiği görüldü.

GALİLEO SÜPER LÜKS YAT

Sinan Özer’in 12 milyon euroya mal ettiği çelik gövdeli, iki süper lüks master kabin, dört klimalı kabin, ön güvertesinde gün batımın seyretmek için kullanılan jakuzi ve güneşlenme terası, jet ski ve sörf yapma gibi olanakları bulunan yatta ayrıca mini sinema ve her türlü teknolojinin kullanıldığı internet ve haberleşme olanağı da bulunuyor.

ESAT ŞORTLU VE TİŞÖRTLÜ YATA BİNDİ

Rixos Otel’in paravanlar çevrili ahşap iskelesinden eşi Esma Esad, çocukları, danışmanları, akrabaları ve korumalarıyla birlikte iki ayrı zodiak botla 100 metre açıktaki Galileo yatına giden Esad’ın lacivert şort, spor ayakkabı ve beyaz tişort giydiği, neşeli ve keyifli olduğu görüldü. Esad ve eşinin yatla üç günlük mavi yolculuğa çıktığı öğrenildi.

Beşar Esad’ın bulunduğu yat bir saatlik seyahatten sonra Göltürkbükü Beldesi'nin Kesireburnu Koyu'nda demirledi. Esad’ın bulunduğu yatın çevresine güvenlik ekipleri kimseyi yanaştırmadı. Esad’ın yatta bulunduğu öğrenen yerli ve yabancı turistler botlar gelip görmek istemesine rağmen koyun girişinden geri çevrildi.

Haberin Devamı

İKİ SAAT GÜNEŞLENDİ, BOL BOL YÜZDÜ;

Eşi Esma Esad çocuklarla teknede ilgilenirken, Beşar Esad’ın bol bol yüzdükten sonra teknenin üzerinde yaklaşık iki saat güneşlenip portakal suyu içtiği gözlendi. Esad çift, çocuklarıyla birlikte yanında getirtiği fotoğrafçıya bol bol fotoğraf çektirdi. Hayli neşeli olduğu gözlenen Beşar Esad güneşlenirken eşi Esma ve çocuklarıyla da şakalaştı.

Esad ve eşi üç gün boyunca, Bodrum’un Kisebükü, Çökertme, Kara Ada, Orak Adası, Kleopatra Adası, Datça Knidos, Dalyan ve Göcek koylarını gezecek.