İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi Hollanda Cinsi İneğini Kesmekten Vazgeçti

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi Hollanda Cinsi İneğini Kesmekten Vazgeçti

15.03.2017 - 15:29 | Son Güncellenme:

.

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi Hollanda Cinsi İneğini Kesmekten Vazgeçti

Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası Hollanda cinsi ineğini keseceğini söyleyerek tartışmalara neden olan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi ineğini kesmekten vazgeçtiğini açıkladı.
Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alarak Hollanda ineğini keseceğini açıklayan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi tartışmalara son noktayı koyarak bir açıklama yaptı.
Hüseyin Avni Sipahi yaptığı açıklamada, ‘’13.03.2017 Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Avrupa Birliğiyle ilgili ilişkilerimiz ve Hollanda Hükumetinin onur kırıcı tutumu karşısında gündem dışı konuşma aldım. Konuşmamda bakanlarımızın Hollanda hükumeti ve devleti için hiç tehlike ve tehdit oluşturmadığı halde uçuş yasağı getirilmesi ve sınır dışı edilmesini kabullenemediğimi bunun sadece Adalet ve Kalkınma Partisi mensuplarına ve hükumete karşı yapılmadığını tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının onurunu incittiğini ve hepimize yapıldığını beyan ettim. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve tüm tepki koyanlara da iki defa kürsüden teşekkür ettim. Konuşmamda özgürlükçü ve demokrat diye geçinen Hollandalı yetkililerin vatandaşlarımızın üzerine atlarını sürerek ve itlerine de insanlarımızı ısırtarak ne kadar vahşi, orantısız güç kullandıklarının dünyanın gözü önünde cereyan ettiği aşikârdır. Konuşmam da aynı durumdan kaçınmamız gerektiğini, Beyoğlu’ndaki Hollanda Konsolosluğunun çatısındaki Hollanda bayrağının indirilerek Türk Bayrağının çekilmesinin çok anlamlı olabileceğini ama bu tip Allah-u Ekber diyerek İslam-ı Cihat çağrısı yaparak tepki ötesi tüm olayların ülkemize zarar verebileceğini de anlattım. Sözlerimin sonunda tepki olarak iyi süt veren Hollanda ineğimi bir başkasına vereceğimi söyledim” ifadelerini kullandı.
Hollanda’nın tutumunun tüm Türkiye’ye yapıldığını ifade eden Sipahi, açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Meclis Başkanı Av. Ahmet Selamet Bey’in, Hüseyin Bey ineği kesin de yiyelim sözü üzerine, Sayın Başkanım bahara doğru inşallah diyerek kürsüden indim. Bütün meclis üyelerimiz de konuya tanıklık etti. Meclis toplantısı sonunda birçok meclis üyesi arkadaşım tarafından da Hollanda ineğinin hemen kesilerek kavurma yapılmasını ve ikram edilmesini önerdiler. Ben de ineği keselim ilişkileri kesmeyelim anlayışında idim. Fakat yazılı, sosyal ve görsel medyada aynı zamanda bireysel olarak bu konuda birçok beyan ve muhataplar oluştu. Bir gün sonra aynı konu tekrar büyükşehir meclisine geldiğinde söz aldım. Gündeme getirdiğim meselenin inek meselesi olmadığını vatan meselesi olduğunu bakanlarımıza yapılan bu saygısızlığın tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının onurunu kırdığını düşüncelerini aktardım. Sözlerimin devamında öfkeyle kalkanın zararla oturacağını dile getirerek bende ineği keserek tepkimi göstereceğimi belirttim” açıklamalarına yer verdi.
İneği kesmeyeceğini belirten Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hollanda Hükumetinin öfkeyle oturup zararla kalkmaması her iki ülke halklarının da zarar görmemesi için 72 saat içerisinde Hollanda hükumetinin özür dilemesi halinde karardan vazgeçeceğimi beyan ettim. Bazı yurttaşlarımızın belediye başkanıma mesajlarından sonra Belediye Başkanımız Av. Murat Hazinedar’ın da ilgililerine ‘’Sevgili kardeşim, ne Hollanda’nın faşistleşen iç siyasetine ne de ülkemizin iç siyasetine o ineğin kuyruğunu kurban ettirmem’’ tweetinden sonra Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Konsolos için özür dilediğini söylemesinin ardından ben de Hollanda ineğimi kesmeyeceğimi tekrar Hollanda’ya geri göndermeyeceğimi, ineğin çiftliğimde yaşamaya ve süt vermeye devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururum. ‘’