Gündem Besin takviyesi nedir?

Besin takviyesi nedir?

26.04.2018 - 14:01 | Son Güncellenme:

Fast food tüketimi, sigara kullanımı, dumana maruz kalmak ve stresli ortamlar son zamanlarda artış gösteren durumlar içerisinde yer alır. Bu durumların artış göstermesi güne dinç başlamanızı, daha sağlıklı bir birey olmanızı ve stresle başa çıkmanızı engellemektedir. Tam bu sırada eksiklikleri tamamlamak için araya besin takviyeleri girer. Peki, besin takviyeleri nedir ve kullanılması gerekli midir bunlar hakkında biraz bilgi verelim.

Besin takviyesi nedir

Besin takviyesi nedir?

Haberin Devamı

Besin takviyesi bir diğer adıyla besin destek ürünleri, vücudunuz da fast food tüketiminden, sigara kullanımından ve dumana maruz kalmasından oluşan eksiklikleri tamamlamak için üretilmiş, vücudunuza daha fazla besin maddesi alınmasını sağlayan ürünlerdir. Kullanımları ağız yoluyla gerçekleştirilir. Besin destek ürünleri tablet, kapsül, hap, toz ve sıvı şeklinde karşınıza çıkabilir.

Besin destek ürünlerinin içerdiği maddeler şunlardır;

  • Mineraller,
  • Vitaminler,
  • Enzimler,
  • Probiyotikler,
  • Bitkisel ilaçlar,
  • Mineraller,
  • Aminoasitlerdir.

Besin takviyesi almaya başlamadan önce besin destek ürünlerine ihtiyacınız olup olmadığını belirlemeniz ve bir uzmana danışmanız gerekir. Besin destek ürünlerinin kullanımı uzman ya da doktor kontrolünde gerçekleşirse, herhangi bir yan etkisinde ya da oluşabilecek tehlikeli durumlarda en hızlı şekilde önlemler alınmasını sağlar. Sağlığınızla ilgili konularda doktor kontrolünde bulunmanız sizin için her zaman en doğru yoldur.

Haberin Devamı

Besin takviyesi gerekli midir?

Günümüzün modern şartlarında birçok insanın yaşamında, giyiminde ve beslenme alışkanlıklarında değişimler görünür. Bu modern şartlarda sağlıklı beslenmek oldukça zor bir iştir. Dışarıda bulunduğumuz süre içerisinde acıktığımızda hemen kolay hazırlanan fast food ürünleri tercih etmemiz, sigara kullanmasak dahi sigara kullananlar sayesinde dumana maruz kalmamız ve bunlar gibi birçok sebepten dolayı vücudumuzda eksikliklerin oluşması olası bir durum hâline geliyor.

Vücudumuzda oluşan eksiklikler zamanla günlük hayatımızı ve iş gücümüzü olumsuz etkiliyor. Kendimizi yorgun hissetmeye başlıyoruz, eski gücümüzün kalmadığının farkına varıyoruz ve en önemlisi hayatımızda yavaşlama dönemine geçiş yaptığımızı görüyoruz.

Organik besinlerin günümüz şartlarında cep yakan fiyatları ve temin etme zorlukları sayesinde insanlar oradan da gerekli olan vitaminleri ve mineralleri alamıyor. Geriye besin destek ürünleri kalıyor.

Besin takviyesinin kullanım gerekliliğini önce kendiniz besin piramidine bakarak anlayabilir ve daha sonra doktorunuza da danışarak gerekli olup olmadığının net kararını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer günlük hayatınızda düzenli bir beslenmeniz ve sağlıklı ürün tüketiminiz yoksa besin destek ürünleri sizin alamadığınız vücudunuza gerekli olan maddeleri sağlamada yardımcı olacaktır.