Adıyaman BESNİ’DE ESNAF BORÇLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

BESNİ’DE ESNAF BORÇLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

05.07.2015 - 14:45 | Son Güncellenme:

.

BESNİ’DE ESNAF BORÇLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yerel esnaf borçlarla ayakta durmaya çalışıyor.
Tarıma dayalı ekonomisi olan Besni’de esnaf her geçen gün kan kaybederken, giderlerini de karşılayamaz duruma geldi. Elektrik, su, vergi, Bağ-Kur gibi masraflarını ödeyemediğini dile getiren esnaf, borçlarla ayakta durmaya çalışıyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan fırıncı Seydi Vakkas Esen, “Ramazan ayından önce işlerimiz durgundu. Ramazan ayı geldikten sonra bizim işler hareketlendi. Çok şükür şu anda işimiz var. Ama Ramazan bittikten sonra işlerimiz durgunlaşır” dedi.
Market işletmecisi Nebi Denizhan ise, “Büyük marketler bizi engelliyor. Vatandaşlarımızın yerel esnafına sahip çıkması lazım. Bazı vatandaşlarımız sıkıştıkları zaman bizden gelip borç para alıyorlar ve biz de veriyoruz. Ama diğer taraftan baktığımız zaman alışverişini büyük marketten gidip yapıyor. Bir cenazeleri olur yerel esnaf gider, gitmezse kınanır. Çoğu vatandaşlarımız büyük marketlerin sahiplerinin kim olduğunu bilmez. Vatandaşlarımızdan duyarlı davranarak yerel esnaflarına sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Yazarlar