Gündem Beştepe’de gündem: ‘Finlandiya modeli’

Beştepe’de gündem: ‘Finlandiya modeli’

26.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla önceki gün eğitimcileri ağırladığı “Beştepe Sofrası”na, “Finlandiya modeli” sohbeti damgasını vurdu. “Finlandiya modeli”nin “örnek eğitim sistemi” olarak konuşulduğu masada, gelen bazı itirazlara Erdoğan’ın, “Ne olursa olsun eğitimde 1. sıradalar. Bizim oralara gelmemiz lazım” dediği öğrenildi.

Beştepe’de gündem:  ‘Finlandiya modeli’

Külliye’deki yemeğe; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yanı sıra eğitim dünyasından TED Başkanı Selçuk Pehlivanlıoğlu, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Duralı, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Odabaşı, Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın, Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk ile Anadolu’dan gelen dört branş öğretmeni katıldı.

Yemek öncesinde Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Türk eğitim sistemi ile ilgili kısa bir sunum yaptı; eğitim sistemindeki bazı başlıklara ilişkin istatistiki bilgileri konuklarla paylaştı. Daha sonra görüşme, yemek sırasında sohbet şeklinde ilerledi.

‘Birinci sıradalar’

Erdoğan’ın, bir katılımcının Finlandiya modelini örnek göstermesine “Türkiye’de uygulanması imkansız” diyerek itiraz eden bir başka eğitimciye, “Ne olursa olsun Finlandiya eğitimde 1. sırada. Bizim oralara gelmemiz lazım” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın, görüşmede bir İtalyan eğitim ekolü olan Montessori sistemini de örnek gösterdiği ve bu modelde çocukların özgüvenlerinin çok daha yüksek olduğunu söylediği ifade edildi.

Haberin Devamı