Afyonkarahisar Besyo Öğrencileri Engellilere Golbol Ve Florbol Eğitimi Veriyor

Besyo Öğrencileri Engellilere Golbol Ve Florbol Eğitimi Veriyor

31.12.2017 - 13:20 | Son Güncellenme:

.

Besyo Öğrencileri Engellilere Golbol Ve Florbol Eğitimi Veriyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) öğrenim gören öğrenciler, "Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor" dersi kapsamında kentteki görme ve bedensel engelli kişilere “golbol ve florbol” eğitimi vermeye başladılar.
BESYO Öğretim Görevlisi Meltem Işık, okulda yapılan antrenmanlar öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerinin golbol ve florbol gruplarıyla yaklaşık iki aydır düzenli olarak antrenmanlar yaptığını kaydetti. Öğrencilerin, engellilerin hayata bağlanmaları adına önemli bir aktiviteye imza attıklarını ifade eden Işık, Afyonkarahisar’da golbol branşını görme engellilere, florbol branşını da bedensel engellilere tanıtmak istediklerini söyledi. Işık, “BESYO son sınıf öğrencilerimiz ders kapsamında görme engelli golbol sporcuları ile tanıştılar ve onlarla birlikte bu branşı öğrenmeye başladılar. Biz bundan yola çıktık yani bu bir antrenman veya maça hazırlık değil onların hem görme engelli sporcularla tanışmasını hem de beden eğitiminin içerisinden gelen öğrencilerin golbolu tanıştırıp hazırlamaktı, maksadımız buydu” diye konuştu.

“Yeni bir kulüp kuracağız”
Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan ise eğitimlere katılan dernek üyelerinin çoğunun ilk kez golbol oyunu oynadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Eğitime katılan arkadaşlarımız çok güzel performans gösterdiler. En yakın zamanda Afyon’da, bir tane kulüp var ama biz rekabet olması açısından bir kulüp kurup kendimizi Türkiye ve federasyona tanıtmak istiyoruz. Gerekli dallarda golbol, atletizm ve yüzme gibi alanlarda tanıtmak istiyoruz. İnşallah bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.”