Beyaz kiraz reçeli tarifi
Beyaz kiraz, İç Anadolu’da yetişen, her manavda karşınıza çıkmayacak bir meyve… Beyaz kirazı bulduğunuzda reçelini yapıp, kahvaltı sofralarınıza değişik bir tat ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
• 1 kilo beyaz kiraz
• 700 gr şeker (üstünü kaplayacak kadar)
Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?
Yıkadığınız kirazları çekirdeklerinden ayıklayıp uygun bir tencereye koyalım.
Üstüne şekeri ilave edelim.
Bir gece buzdolabında beklettikten sonra ertesi gün kısık ateşte şeker eriyip kirazlar yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşayan kirazları fazla dağılmamaları için ayrı bir tabağa alalım.
Şerbetini sade olarak 10 dakika daha kaynatalım.
Sonra kirazları ekleyip 3-4 dakika daha pişirip altını kapatalım.
Sıcakken kavanozlara katıp ağzını sıkıca kapatalım.
Not: Beyaz kiraz reçeline damla sakızı ya da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.