Gündem Beyaz perdeye ‘Toz Bezi’ değdi

Beyaz perdeye ‘Toz Bezi’ değdi

16.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

35. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Jüri seçimini, Ahu Öztürk’ün yönettiği ve iki gündelikçi kadını merkezine alan ‘Toz Bezi’nden yana kullandı

Beyaz perdeye  ‘Toz Bezi’ değdi

35. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği bir törende sahiplerini buldu. Müjde Ar başkanlığındaki ulusal yarışma jürisi seçimini Ahu Öztürk’ün yönettiği ve iki gündelikçi kadına odaklanan ‘Toz Bezi’nden yana kullandı. ‘Toz Bezi’ geceden En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu Ödüllerini kazandı. Mustafa Kara’nın yönettiği ‘Kalandar Soğuğu’ ise En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alarak öne çıktı. Barış Kaya ve Soner Caner ise ‘Rauf’ ile Jüri Özel Ödülü’nü alarak dikkat çekti.
Ahu Öztürk, senaryo ödülünü “Ciğerim söküldü senaryoyu yazarken. Anneme adıyorum” diye aldı. ‘Kalandar Soğuğu’ndaki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü alan Haydar Şişman, ödülünü ‘demokrasi ve özgürlüğe’ adadı. Asiye Dinçsoy ise, ‘Toz Bezi’ ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alırken, “Evlerinde ve iş yerlerinde görünmeyen emeklerini görünür kılmaya çalışan tüm kadınlar için alıyorum” dedi. En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Mustafa Kara, “Kaybettiğim babama ve acımı teselli etmeye çalışan anneme adıyorum” diye konuştu.

Yazarlar