Gündem Çatışmalar sürüyor

Çatışmalar sürüyor

27.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kobani kentine sızan radikal dinci terör örgütü IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar dün de devam etti.

Çatışmalar sürüyor

Silah seslerinin kesilmediği, peş peşe patlama seslerinin duyulduğu kentten dumanlar yükselirken, çatışmalardan kaçıp sınır hattına gelen ve Türkiye’ye geçme istekleri kabul edilmeyen 500 kadar Suriyeli de bekleyişini sürdürüyor. Türkiye sınırına 500 metre mesafedeki bölgede yaşanan çatışmaların uzun sürmesinin sebebinin IŞİD militanlarının elindeki çok sayıda rehinelerden kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Rojava Dışişleri Sözcüsü İdris Nahsen, “IŞİD üyeleri dört evde kıstırıldı. Sivil insanları toplamışlar. YPG rehineler yüzünden kapsamlı operasyon yapamıyor” dedi. Kobani’de iki gündür devam eden çatışmalarda 152 kişi yaşamını yitirirken, 400 den fazla kişi de yaralandı.

Güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartan jandarma sınır hattının kritik noktalarına zırhlı araçlar yerleştirdi. Kobani’den Türkiye’ye son iki günde 175 yaralının getirildiği bunlardan 6’sının öldüğü belirtilirken sınır hattında çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

YPG üniformalı IŞİD’liler

Katliamdan sağ kurtulan yaralılar, IŞİD’in uykudayken baskın yaptığını ve halkı taradığını söyledi. Kolu yanan 17 yaşındaki Suzan Hamo, “Evde uyuyorduk. YPG üniforması giyen ve sakallarını kesen IŞİD’liler evimizi ateşe verdiler. Evimizi tarıyorlardı. Kurşunlardan kurtuldum, ancak sol kolum yandı” dedi. 26 kişinin yaşamını yitirdiği Berxbotan köyünden Şahap Cüneyt de saldırıda eşini kaybettiğini belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Sahura kalktık. Sahur yaptık. Bu sırada 6 beyaz araç evin önünden geçti. YPG’li olduklarını sanıyorduk. Ancak 1 saat sonra evin yakınında iki kişi konuştu. Ancak hangi dilde konuştuklarını anlamadım. ‘Bunlar IŞİD’ diye bağırdım. Aynı anda evimizi taradılar. Kızımı damdan aşağı attım. Karım kafasından kurşunla vurularak öldü. Ben de ayağımdan yaralandım. Sürünerek köyden uzaklaştık. Daha sonra YPG’liler bizi Kobani’ye getirdi. Hengame sırasında damdan atlayan kızımın her iki kolu da kırıldı.”

Kobani’ye saldıran üç IŞİD’linin Türkiye’ye kaçmaya çalıştığı, ancak askerler tarafından yakalandığı iddia ediliyor.