Kültür Sanat Beyoğlu’nda SALT bir kültür mekânı

Beyoğlu’nda SALT bir kültür mekânı

23.03.2011 - 00:57 | Son Güncellenme:

Garanti Bankası, kültür ve sanat çalışmaları kapsamında Garanti Kültür A.Ş. çatısı altında birbirinden ayrı olarak faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garanti Galeri’yi SALT ismiyle yeniden yapılandırdı

Beyoğlu’nda SALT bir kültür mekânı

Daha önce Platform Garanti’nin yer aldığı Beyoğlu’ndaki bina, bundan böyle SALT Beyoğlu olarak anılacak, OBM’nin faaliyet gösterdiği Karaköy’deki bina ise SALT Galata olacak.
SALT, Mimar Han Tümertekin liderliğindeki bir ekibin, çağdaş yaklaşımla yeniden işlevlendirdiği 19. yüzyıla ait iki tarihi binada, toplam 15 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek. Restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan SALT Beyoğlu 9 Nisan’da, SALT Galata ise Eylül’de İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak kapılarını açacak.

15 bin metrekare
SALT’ın tanıtımıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti’nin 60. yılını kutladığı 2006 yılında Garanti Kültür A.Ş. çatısı altında yürütülen kültür sanat alanındaki çalışmalara hız verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“AKM’nin kapalı olması dolayısıyla uzun zamandır büyük bir kültür sanat mekânına ihtiyaç duyulmaktaydı. SALT 15 bin metrekarelik alanıyla uluslararası arenada da bir referans olacak. İstanbul’un en değerli bölgesinde bu kadar büyük bir alanı kültür sanatın hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun, şunları söyledi: “SALT,’güncel sanat’, ‘mimarlık ve tasarım’, ‘ekonomik, tarihi ve sosyal çalışmalar’ alanlarında; araştırma, sergi, söyleşi, konferans, atölye çalışmaları, eğitim programları, film gösterimleri ve yayınlar yaparak farklı disiplinleri karşılaştıracak. ”

SALT’ın bir logosu yok
SALT’ın bir logosu olmadığının altını çizen SALT İletişim ve Yönetim Direktörü Sima Benaroya ise “Tek bir konuya bağlı kalmadan ve kendimizi tekrarlamadan, sürekli yenilenme, yeni konuları izleyicilerle birlikte yorumlama hedefiyle yola çıkıyoruz. Bu yüzden salt sergi yapmayacağız, salt arşiv oluşturmayacağız, salt toplantı düzenlemeyeceğiz, salt kitap yayımlamayacağız. Müze, sergi mekânı, kütüphane, sanat merkezi, sinema ya da araştırma merkezi değiliz. Hepsini birden bünyesinde barındıran kendine özgü bir kurumuz” dedi.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda SALT bir kültür mekânı

Mimar?Han Tümertekin liderliğindeki bir ekip 19. yüzyıla ait iki tarihi binayı yeniden işlevlendirdi.

Beyoğlu’nda SALT bir kültür mekânı