Konya Beyşehir Belediyesi'nden Okul Bahçesi Genişletme

Beyşehir Belediyesi'nden Okul Bahçesi Genişletme

08.12.2016 - 13:53 | Son Güncellenme:

.

Beyşehir Belediyesinden Okul Bahçesi Genişletme

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Yeni Mahalle’de bulunan Cumhuriyet İlkokulu bahçesi alanı genişletildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, daha önceki ziyaretinde okul idarecilerinden okul bahçesine ait alanın genişletilmesi yönündeki talebine belediye olarak kulak verdiklerini söyledi. Okul bahçesinin imkanlar ölçüsünde daha da genişletilebileceği yönünde verdikleri sözün ardından Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin aldığı talimatla alanda çalışma başlattığını belirten Özaltun, “Okul idarecilerimiz, bir anaokulunun da yer aldığı Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, bu öğrencilerin okul bahçesinin dar olması sebebiyle özellikle teneffüslerde sıkıntı yaşadığından yakınmıştı. Tüm öğrencilerin aynı anda teneffüse çıkması halinde okul bahçesinde bir metrekarelik alan içerisine 3-4 öğrenci düştüğünü, bunun da rahat gezip dolaşmalarına ve oynamalarına imkan vermediği belirtilmişti. Bu konuda, okul bahçesinin biraz daha genişletilebilmesi talebi üzerine Beyşehir Belediyesi olarak harekete geçtik. Ancak, okul çevresinde yeterli alan olmadığı için bu konuda yapılabilecekler de sınırlıydı. Buna rağmen, okul bahçesinin dışındaki yolda yeni bir düzenlemeye giderek alanı 100 metrekare daha da genişlettik. Ama, bu soruna kalıcı bir çözüm için mutlaka başka çözümler de üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hayati Uysal da, okul bahçesinin genişletilmesinde verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Özaltun’a teşekkür etti.