Konya Beyşehir Gölü'nde Av Sezonu Açıldı

Beyşehir Gölü'nde Av Sezonu Açıldı

17.06.2017 - 15:17 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'de 3 ay süren av yasağının ardından balıkçılar, yeni sezonda ağları göle serdi Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kurt: "Bu yıl çetin geçen kış şartları ve gölün uzun süre don kalması nedeniyle yaklaşık 6 aydır avlanma yapılmadı. Yasak 6 ay sürdü diyebiliriz. Bugün ise yeni sezonumuz açıldı. Hayırlısıyla, inşallah bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz"

Beyşehir Gölünde Av Sezonu Açıldı

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağının sona ermesinin ardından sezonun ilk gününde balıkçılar avlanmaya çıktı.

Haberin Devamı

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan ve önceki gün sona eren 3 ay süreli su ürünleri av yasağı son buldu. "Vira bismillah" diyerek göle ağ sermeye başlayan Beyşehirli balıkçılar, sezonun bereketli geçmesi için dua etti.

Jandarma burnu mevkisinde yeni sezon açılışı için toplanan balıkçılar okunan Kur'an-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından yapılan duaların ardından bereketli bir sezon dileği ile ağlarını sermek için sulara açıldı.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırlı, bol ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağının 3 ay sürdüğünü anımsatan Kurt, bu yıl çetin geçen kış şartlarından gölün donduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Balıkçıların yeni sezonda beklentilerinin büyük olduğuna işaret eden Kurt, şöyle konuştu:

"Bu yıl çetin geçen kış şartları ve gölün uzun süre don kalması nedeniyle yaklaşık 6 aydır avlanma yapılmadı. Yasak 6 ay sürdü diyebiliriz. Bugün ise yeni sezonumuz açıldı. Hayırlısıyla, inşallah bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz. Az da olsa elektroşokla yanlış avlanma yapanlar var. Her mıntıkada birer ikişer olduğunu biliyoruz. Ancak, her köşede de artık avcılarımız var. Bu konuda, yanlış avlanma yapanları görüp, bildiklerini kooperatifimize ve güvenlik güçlerimize bildirmelerini rica ediyoruz. Nihayetinde bu göl avcılarındır ve sahip çıkmaları, bu konuda duyarlı olmaları gereklidir. Avcılarımızdan ayrıca, serbest dönemde avlanma yaparken boy limitlerine de dikkat etmelerini istiyoruz."