Beyti kebap hem lezzeti hem de pratikliği açısından oldukça tercih edilen tarifler arasında. Dışarıda beyti kebap yemek yerine birazdan vereceğimiz beyti kebap tarifiyle evinizde kendiniz beyti kebap hazırlayabileceksiniz. Işte damaklarda enfes tat bırakacak olan beyti kebap tarifi…


Beyti Kebap tarifi... 

3 kişilik 
Kızgın ızgarada 10 dakika. 


Beyti kebap pişirme önerisi 

Küp küp kesip tereyağında sotelediğiniz tırnak pide ile servis edebilirsiniz.


Beyti kebap malzemeler 

400 gr. kuzu sırtı madalyonu, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
1/2 çay kaşığı karabiber, 
4 yemek kaşığı süt, 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 
6 adet kiraz domates. 

Beyti kebap yapılışı

1. Adım 400 gram kuzu kaburgasının etini kemiklerinden ayırın. Eti dış yüzeyindeki yağa saracağınızdan, yağın üzerindeki fazla kısımları keserek temizleyin. Temizlediğiniz dış yağı et döveceği ile döverek inceltin.


2. Adım Yağ, eti sarabilecek büyüklüğe gelene kadar inceldikten sonra, eti yağa sarın ve açılmaması için iki ucundan çöp şiş ile birleştirin. Şişler ortada kalacak biçimde eti eşit parçalara kesin.


3. Adım  Terbiyesini hazırlamak için; oval bir kaba 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını, 4 yemek kaşığı sütü, 1/2 çay kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı tuzu aktarın ve tüm malzemeyi çırpın.

4. Adım Etleri yukarı bakacak şekilde dizip, üzerlerine hazırladığınız terbiyeyi bir fırçayla sürün. Aynı işlemi etlerin diğer yüzeyi için tekrarlayıp, terbiyelediğiniz etleri önceden kızdırılmış ızgaraya alın. Etleri ters yüz ederek pişirin. 6 adet kiraz domatesi de ızgaraya koyarak pişirin. Pişen domatesleri ve etleri ızgaradan alarak servis edin.