Gündem Beytüşşebap’ta 22 terörist öldürüldü

Beytüşşebap’ta 22 terörist öldürüldü

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savaş uçakları PKK’lıların barınaklarını vurmaya devam ediyor, operasyonlarda da terör örgütüne ağır darbe indiriliyor. Beytüşşebap’ta 22 terörist ölü ele geçirildi

Beytüşşebap’ta 22 terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar devam ederken Irak’ın kuzeyine 25 Eylül’de düzenlenen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgi ve görüntülere göre, Irak kuzeyinde insansız hava araçları (İHA) ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen PKK’ya ait barınak, ağaç altı barınak, malzeme ve mühimmat depoları, 25 Eylül’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçakları ile tam isabetle vurularak imha edildi, hava taarruzları İHA ile gözetlendi.

Alınan bilgilere göre son dönemde yer altınaki mühimmat depolarının istihbarat birimlerince tespit edilerek savaş uçakları tarafından imha edilmesi nedeniyle PKK, kalan mühimmatları arazide örtülü ve çok gizli yerlere bölerek depoladı. Bunlar da tespit edildikçe imha ediliyor. Ayrıca teröristler mağaralara atılan akıllı bombalar nedeniyle artık buralarda barınmak yerine açık alanları tercih ediyor ve “barınak” denilen yerlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Kaynaklar, teröristlerin barınaklardan kaçışının mümkün olmadığını, buralarda çok sayıda silah ve mühimmat da bulunduğu için, barınak patlamalarının katman katman alev topu şeklinde görüntülendiğine işaret etti.

Kaynaklar, Beytüşşebap bölgesinde yapılan operasyonda, 26 Eylül’de ele geçirilen 15 PKK’lıya ek olarak yedi terörist daha silah, mühimmat ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

- PKK’lı teröristler Van Gölü kenarındaki Bitlis’in Tatvan ilçesinde orduevinin arka kısmında menfeze yerleştirilen bombayı askeri servis aracının geçtiği sırada uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Valilik sabah 7.45 sıralarında meydana gelen patlamada yan yatan araçta beş askeri personelin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Bölgede operasyon başlatıldı.

- Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde hendek kazıp, barikatlarla yol kapatan PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar sürerken bir duvarın kenarına bırakılan patlayıcı infilak etti. Patlamada 5 çocuk yaralandı. İlçede gün boyu PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında yer yer çatışma çıkarken esnaf kepenk kapattı. Gazi Caddesi, önlem alan güvenlik güçleri tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Operasyonlara helikopterler de destek verdi.

Haberin Devamı

Küçük Elif defnedildi

- Bismil ilçesinde de önceki gün 15.00’dan itibaren Avaşin, Rojava, Tekel ile Fırat mahallelerinde başlatılan sokağa çıkma yasağı dün 00.30’da son erdi. Mem-u Zin Bulvarı’nı benzin, mazot gibi yakıt bidonları destekli bomba düzeneği koydukları araçlarla kapatan PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktı. PKK’lıların zırhlı polis aracına yönelik roketatarlı saldırısında üç katlı bir ev isabet aldı. Orta katta oturan 9 yaşındaki Elif Şimşek yaşamını yitirdi, biri ağır beş kişi de yaralandı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 20 yaşındaki Agit Yıldız da dün yaşamını yitirdi. Küçük Elif Bismil’e bağlı Kurudeğirmen köyünde dün toprağa verildi.

939 kişi teslim oldu

- Diyarbakır’ın Lice ve Hani ilçelerindeki 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği, Lice’nin sözde Zara bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyon düzenleneceğini açıkladı.

Haberin Devamı

- Şırnak Valiliği, 2 PKK’lının örgüten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Valilik 21 Mart 2013 - 27 Eylül 2015 tarihleri arasında örgütten kaçanların sayısının 939 kişi olduğunu açıkladı.

Motosiklette bomba

- Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Beykent Beldesi’nden önceki akşam sürücüsünün kimliği ve plakası açıklanmayan motosiklet, şüphe üzerine durdurulmak istendi. Bunu farkeden motosikletin üzerindeki iki kişiden biri kaçmayı başarırken, sürücü motosikletle birlikte yakalandı. Yapılan aramada bir otomatik tüfek ile motosiklete bağlı ve tahrip gücü yüksek bomba düzeneği bulundu.

- PKK’lı terristler önceki gece Kurtalan Asayiş Komando Komutanlığı’na otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateşe askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü, biri yaralı olarak ele geçirildi.


- Siirt Valiliği, Baykan ilçesi kırsalında 7-8 kişilik PKK’lı grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuşun bacağından yaralandığını açıkladı. Açıklamaya göre teröristlerin arazide kaçarken bıraktığı 1 adet Bixi makinalı tüfek ve mühimmat ele geçirildi.

Haberin Devamı


- Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK’lılar 172’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın lojmanlarındaki nöbetçi kulübesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda iki asker hafif yaralandı. Çıkan çatışmada PKK’lılar bölgeden kaçtı.