Eğitim Bezmialem Vakıf Üniversitesi Johns Hopkins Üniversitesi ile işbirliği yapacak

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Johns Hopkins Üniversitesi ile işbirliği yapacak

24.07.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

Johns Hopkins Keşfetme Tutkusunu Türkiye'ye Taşıyor

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Johns Hopkins Üniversitesi ile işbirliği yapacak

Amerika Birleşik Devletleri'nde sürekli olarak en iyi tıp okulları arasında yer alan Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitiminde bölgenin mükemmellik merkezi olma çabalarında Türkiye'nin önde gelen tıbbi araştırma üniversitelerinden Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne destek veriyor.

Bezmialem Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve İç Hastalıkları ve Nefroloji Profesörü Rümeyza Kazancıoğlu konuyla ilgili olarak, "Bu işbirliği, temel tıp eğitimi programımızı geliştirmeye devam ederken, Johns Hopkins Üniversitesi'nin tıp eğitimindeki asırlık deneyiminden yararlanmamıza ve onlardan öğrenmemize olanak sağlayacaktır," dedi.

Anlaşma kapsamında Johns Hopkins, öğrenciler için yeni eğitim olanakları geliştirerek tıp programını geliştirmesi konusunda Bezmialem Üniversitesi'ne danışmanlık hizmeti sunuyor. Bu yıl Bezmialem Üniversitesi'ndeki öğrenciler, antibiyotiklerin rasyonel kullanımından hızlı ilerleyen böbrek hastalığına uzanan konularda ziyaretçi beş Johns Hopkins öğretim üyesi tarafından verilen derslere katıldı.

Ancak bu yıl yapılan en büyük değişiklik, Johns Hopkins Genes to Society adlı Akademik Yoğunlaşma programının Bezmialem Üniversitesi'nde de uygulanmaya başlanması oldu. Akademik yoğunlaşma programının amacı, entelektüel merakı, akademik sorgulamanın anlaşılmasını, esnekliği, keşif tutkusunu, yeni fikirlere açık olmayı ve gerek bağımsız gerekse de işbirliği içinde çalışma kabiliyetini desteklemeyi amaçlıyor.

Johns Hopkins ile kurulan ilişki kapsamında, Bezmialem Üniversitesi'nden belirli sayıda öğrenci, tıp eğitimlerini geliştirmek amacıyla Baltimore'a gelerek Johns Hopkins'te bir ay geçirecek.

Johns Hopkins Üniversitesi, Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Doktor Roy Ziegelstein anlaşmayla ilgili şunları söyledi: "Yüzyılı aşkın bir süredir, Johns Hopkins hasta bakımı, araştırma ve eğitimde ulusal ve global lider olarak tanınmaktadır. Yeniliklerimizi ve en iyi uygulamalarımızı Türkiye'deki tıp öğrencileriyle paylaşma fırsatını bulduğumuz için gururluyuz. Bu işbirliği sadece bölgedeki tıp eğitimi kalitesini etkilemekle kalmayacak, burada Baltimore'daki fakültemiz için de benzersiz fırsatlar sunacak ve geçmişten günümüze uzanan ve hayati misyonumuz olan toplum ve dünya sağlığını iyileştirme konusunda da ilerleme kaydetmemize yardımcı olacaktır."

İnternet:
http://www.bezmialem.edu.tr/en/

http://www.hopkinsmedicine.org/som/