Kültür Sanat Bianel'den 'Kültür Hareketi'

Bianel'den 'Kültür Hareketi'

13.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası İstanbul Bienali ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunun desteğiyle Anadolu’nun farklı şehirlerinde gerçekleştirilecek "Kültür Hareketi" başlıklı projenin ilk durağı, Mersin olacak.

Bianelden Kültür Hareketi
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre, proje çerçevesinde sanatçı, sanat eleştirmeni ve küratörlerin katılacağı söyleşiler, paneller ve video gösterimleri gibi etkinlikler
düzenlenecek.

Uluslararası İstanbul Bienali ve MarinaVista Güncel Sanat Ortamları işbirliğiyle 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında Mersin MarinaVista Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinlikler çerçevesinde "Kentler Arasında Kültürel Diyaloğun Geliştirilmesi: İstanbul Bienali-Mersin Örneği" konulu panel, 15 Şubat cuma günü gerçekleştirilecek. Panele, MarinaVista Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ayhan Kaplan, İstanbul Bienali ve İKSV temsilcisi Bige Örer, 10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamındaki "Gecegezenler" adlı projenin koordinatörü Ceren Erdem ve sanatçı Veli Mert konuşmacı olarak katılacak.

Haberin Devamı
"Gecegezenler" projesinin eş küratörlerinden Marcus Graf ve Borga Kantürk ile sanatçılar Veli Mert ve Murat Çelik’in de konuşmacı olacağı ve 1 Mart cumartesi günü yapılacak ikinci etkinliğin konusu ise "Kamusal Alanda Sanat Yapmak" olarak belirlendi.

Koç Holding sponsorluğunda 12 Eylül-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek 11. Uluslararası İstanbul Bienali küratörleri İvet Curlin, Ana Devic, Natasa İlic ve Sabina Sabolovic de Mersinli sanatseverlerle buluşacak.

"GECEGEZENLER" MERSİN’DE...

10. Uluslararası İstanbul Bienali süresince İstanbul sokaklarına yayılan "Gecegezenler" gösterimleri, Mersin’de de yapılacak. "Gecegezenler" video gösterimi Mersin’de 15, 16, 22, 23, 29 Şubat ve 1, 7, 8, 14, 15 Mart tarihlerinde MarinaVista Alışveriş Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

"Gecegezenler" projesi, Çin Kültür Devrimi sırasında halkın
fikirlerini yansıtmak amacıyla ürettiği radikal demokratik sokak
afişleri "Dazibao" kavramından hareketle ortaya çıktı. Övül
Durmuşoğlu, Marcus Graf, Borga Kantürk, Pelin Uran ve Adnan Yıldız’dan oluşan genç bir küratör ekibi tarafından seçilen 100’ün üzerinde video çalışması, 10. İstanbul Bienali kapsamında İstanbul sokaklarında izleyicilerle buluşmuştu.