Gündem Biber gazını İHA sıkacak

Biber gazını İHA sıkacak

09.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın Lucknow kentinde polis, eylemlere müdahale etmek için biber gazı atan insansız hava araçları (İHA) satın aldı.

Biber gazını İHA sıkacak


Hindistan’da yayımlanan Indian Express gazetesinin yer verdiği habere göre Utar Pradeş eyaletinde bulunan kentin polisi biber gazı atan İHA’lar ile denemeleri tamamladı. Gazete, polisin her biri iki kilo yük taşıyan beş İHA satın aldığını belirtti.
Indian Express’e konuşan polis Yaşhaşvi Yadav, “Bu araçları kontrol altına alınamayan kalabalıklara havadan biber gazı sıkarken kullanacağız. Bu yöntem kalabalıklara copla müdahaleden daha az sert ve daha etkili bir yöntem olacak. İHA’ları daha önce gözetlemede kullandık ama toplumsal olaylara müdahalede hiç kullanmadık” dedi. Adedi 10 bin dolar olan İHA’lar 600 metreye kadar çıkabiliyor. 8 pervaneli İHA’lar, 1 kilometre yarıçapındaki bir alan içerisinde kontrol edilebiliyor. Araçlar aynı zamanda kamera olarak da kullanılabiliyor. Hint polisinin biber gazı sıkmak için İHA kullanımı sosyal medyada ise bazı kesimler tarafından eleştirildi.