Gündem Biden’dan semavi tur!

Biden’dan semavi tur!

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki son gününde Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ardından eşi Jill Biden’la Süleymaniye Camii’ni gezdi

Biden’dan  semavi tur

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün İstanbul ziyaretinin son gününde Fener Rum Patrikhanesi ile Süleymaniye Camii’ni ziyaret etti. Patrikhanede yaklaşık 1.5 saat geçiren Biden, Patrik Bartholomeos ile baş başa bir görüşme de gerçekleştirdi.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul’daki ziyaretinin son gününde ilk olarak Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Biden’in gelişi öncesi patrikhane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Amerikan gizli servisinden iki polis bina çatılarını kontrol etti. Bomba uzmanı köpeklerle patrikhane çevresinde arama yapıldı.

Patrikle baş başa görüştü
Patrikhaneye saat 11.45 civarında giriş yapen Biden’ı kapıda Fener Rum Patriği Bartholomeos karşıladı. Patrik ile bir süre baş başa görüştüğü öğrenilen Biden’a eşi Jill Biden da eşlik etti. Biden, yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından eşi ile Aya Yorgi Kilisesi’ni gezip mum yaktı. Biden çifti patrikhane ziyaretinin ardından Süleymaniye Camii’ne geçti. Çift, el ele tutuşarak cami avlusuna girdi. Ziyaret sırasında alınan sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle bazı özel harekat görevlileri minarelerde konuşlandı. Biden’ın eşi Jill Biden’ın başını siyah bir şal ile örttüğü görüldü. Ziyaret nedeniyle öğle namazının ardından camiye girişler yasaklandı. Yasak nedeniyle camiye giremeyen yeni evli bir çift bu duruma tepki gösterdi. Camiden el ele çıkan Biden çifti cami çıkışında basın mensuplarına el salladı.

Asker selamı verdi
Ziyaretin ardından ABD’ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geçen Biden ve eşini, Devlet Konukevi’nden ABD Konsolosluk çalışanları ve diğer yetkililer uğurladı. Biden, yolculuk öncesi kendisini uğurlamaya gelenlerle uçağın altında toplu fotoğraf çektirdi. Bazı görevlilerin ise telefonlarına sarılarak Biden ile selfie çekmeye çalıştığı görüldü. Uçağa binmeden önce kendisini karşılayanlara el sallayarak asker selamı veren Biden, daha sonra uçağa binerek Türkiye’den ayrıldı.

Haberin Devamı

Ekümenik dedi

Biden, resmi twitter hesabından dün sabah Fener Ortodoks Rum Patriği 1. Bartholomeos’u ziyaretine ilişkin bir fotoğrafı paylaştı. Biden mesjında, Bartholomeos için Evrensel Patrik anlamına gelen Ekümenik ifadesini kullandı.