Ankara Biga Kaymakamı Can "Genç Çiftçi" Projelerini İnceledi

Biga Kaymakamı Can "Genç Çiftçi" Projelerini İnceledi

17.01.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

.

Biga Kaymakamı Can Genç Çiftçi Projelerini İnceledi

ÇANAKKALE (AA) - Biga Kaymakamı Mustafa Can, Genç Çiftçi Projesi desteklemeleriyle kurulan tarım işletmelerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Can, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca ile Biga'da Genç Çiftçi Projesi desteklemeleriyle kurulan tarım işletmelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Can, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2017 yılında ilçeye bağlı 35 köyde, küçükbaş ve büyükbaş, sera tesisi, istiridye mantarı yetiştiriciliği, kivi bahçesi tesisi ve arıcılık işletmeleri için 55 üreticiye proje başına 30 bin lira destekleme verildiğini kaydetti.

Can, projenin asıl amacının köyden kente göçün durdurularak tarım ve hayvancılığın ilerlemesi, kırsal nüfusun geçimlerini en iyi şekilde sağlanması olduğuna işaret ederek, yaptıkları inceleme gezisinde, Karahamzalar köyündeki "genç çiftçinin" proje kapsamında hibe olarak aldığı 40 baş koyunu, 80 başa çıkarmış olduğunu, Bahçeli köyünde istiridye mantarı desteğinden faydalanan çiftçinin, ikinci hasadını yaptığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.