Bikini Estetiği Zamanı

Yaklaşan yaz ve deniz mevsimi bikini giymek isteyen ama bölgesel fazla kilolarından şikâyetçi kadınlar için stres kaynağına dönüşebiliyor. Bikini estetiği operasyonları ile yaza girmeden ideal vücut hatlarına kısa sürede kavuşmak mümkün hale geliyor.

Erkeklerden daha çok kilo almaya yatkın kadınlar, kış aylarında karın, bel, basen ve kalça kısımlarından aldıkları kiloları kısa sürede vermek için genellikle diyet ve spora başvurmaktadırlar. Ancak birkaç ay gibi bir sürede bölgesel zayıflama çok ciddi bir çalışmayı ve beslenme programını gerektirir. Çalışma hayatının yoğun yaşandığı günümüz toplumunda bu tarz zayıflama pek mümkün olmamaktadır. Bu yüzden sahilde bikini yerine mayoyu tercih edebilmektedirler. Ayrıca göğüslerdeki deformasyonları toparlamak için bireysel bir çabanın da maalesef faydası olmayacaktır.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide kullanılan yöntemler, deniz mevsiminde ileri yaşlarda dahi hemen her kadının rahatlıkla ve güven içinde bikini giyebileceği çözümler sunabilmektedir. Bikini estetiğinde meme yapısı ve şekline, karın, bel ve basen ölçülerine müdahale edilerek ideal oranlar ortaya konulmaktadır.

Bikini İçin İdeal Vücut Ölçüleri

Bikini giymek isteyen kadınların en çok istediği göğüs ölçüleri 80 B ya da 80 C’dir. Bel ile basen uyumu ve oranı çok önemlidir. Basen çevresi, bel simidinden ortalama 1.5 kat daha kalın olması bikini için ideal olan estetik uyumun yakalanmasını sağlar.

Bikini estetiği operasyonları bahar mevsiminde yapıldığında yaz ayına kadar iyileşme sağlanmaktadır. Bahar mevsiminde yaptırılabilecek belli başlı bikini estetiği işlemlerini şöyle sıralayabiliriz.

Meme Başı Estetik Operasyonu

Bikininin üst kısmı için göğüs ucu büyüklüğü önemlidir. Çok büyük meme başı, bikiniden rahatsız edecek şekilde belli olur. 7 ila 10 günde iyileşen meme başı küçültme operasyonu ile bu deformasyon ortadan kaldırılmaktadır.

Ayrık Duran Göğüsler

Göğüsler arasındaki mesafe anormal ölçüde uzak ise bikini ile bunu kamufle etmek zordur. Ayrık göğüsler ayrıca göğüs dekoltesini de bozmaktadır. Göğüsleri birbirine yaklaştırmak için meme toparlama operasyonu yapılmaktadır. Bu işlemde akıllı silikonlar kullanılır. Göğüsler, birbirine yakın konuma çekilir. Doğal kıvrım ve hatlara sahiptir. Estetik olduğuna dair bir izlenim yaratmamaktadır. 2 aya kadar tam iyileşme sağlanır.

Haberin Devamı

Göğüs Büyütme ve Küçültme Ameliyatı

Sünger destekli bikinilerle küçük göğüsleri büyük gösterme çabası sağlığa zarar verebilmektedir. Islak kalan süngerler akciğer sağlığını olumsuz etkilemektedir. Kadınların en çok yaptırdığı estetik operasyonlardan biri de göğüs büyütme ameliyatıdır. Tatil planından 1.5 ila 2 ay önce yaptırıldığında, bikini giymek için doğru zamanlama yapılmış olur. Tam iyileşmeyle birlikte dik, dolgun, doğal görünümlü ve simetrik göğüs formu elde edilir.

Aşırı büyük göğüs yapısına sahip kadınlar için de bikini giymek hayal gibidir. Büyük göğüslerin küçültülmesi operasyonu, izler bikini altında kalacak şekilde planlanır. Tam iyileşme için 8 ila 10 hafta yeterlidir.

Basen, Bel ve Karın Estetiği

Haberin Devamı

Bikini giymenin karşısındaki diğer engeller ise vücudun bel, karın ve basen bölgelerinde ortaya çıkmaktadır. Buralarda biriken bölgesel yağlar spor ve diyet karşı dirençlidir. Çünkü iri yağ hücreleri söz konusudur. Spor ve diyetle küçülür ama kaybolmaz. Sonrasında tekrar büyüyerek kilo alımına neden olur.

Lazer lipoliz, vaser lipo ve liposuction teknikleri belin inceltilmesi, basenlerin ideal hacimlere ve şekle kavuşturulması, karın yağlarının yok edilmesi için tek tek ya da kombine teknikler olarak güvenli bir şekilde uygulanmaktadır. Bu yöntemler vücut şekillendirme yöntemleridir. Ortalama 2 saat süren kombine bir operasyondan sonra iyileşme dönemi 1.5 aydır. Düz bir karın, ince bir bel, belden kalçaya içe doğru kavis hattı, inceltilmiş basen, geriye ve yukarı doğru konumlandırılmış hacimli popo formu, yağ aldırma ve vücut şekillendirme yöntemleriyle iz bırakmadan tek seansta, uzun yıllar kalıcı olacak şekilde yeniden oluşturulmaktadır.

Doğum Yapan Annelere Mini Karın Germe Operasyonu

Doğum yapan kadınlarda hafif derecede oluşan karın derisi ve deri altı dokusu sarkmaları ise mini karın germe ameliyatı ile tedavi edilmektedir. 1 saatlik operasyondan sonra 1 ayda düz bir karın görünümü oluşmaktadır.

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan