Bikininizi gelecek yaz da giymek için 7 ipucu

Hepimiz bu senaryoyu biliyoruz… Mükemmel bir bikiniye sahip olmak için günlerce, haftalarca dolaşmadık mağaza bırakmıyoruz, tatil sonrası da bikinimize elveda etmek zorunda kalıyoruz.

Çünkü bir biki ya da mayonun ömrü sadece o tatil sezonu kadar… Mı acaba? Bunun en büyük nedenlerinden biri de bikinimize ipek bluzumuza verdiğimiz değeri vermiyor olmamız.

Peki, o çok sevdiğiniz bikininizi gelecek yılki yaz tatilinde de giyebileceğinizi biliyor musunuz?

Tabii, ancak bakım kurallarına uyduğnuz takdirde…

1. Tatil bavulunuza bir bikini yerine, birkaç bikini alın.

Haberin Devamı

Böylece kombinasyonunuzun tuz ya da klorlu sudan daha az etkilenmesini sağlayabilirsiniz. Bikininizi güneşte kurutmak hem rengini soldurur hem de kumaşının da elastikiyetini kaybetmesine neden olur. Yüzme sonrası, duş aldıktan sonra yedek bikininizle güneşlenmeye devam etmeniz yerinde olacaktır.

2. Bikininizi kuruturken dikkat!

Bikininizi suda duruladıktan sonra alsa kıvırarak sıkmayın. Kuru bir havlunun üzerine koyup, hafifçe bastırarak suyunu alın. Sonrasında kurumaya bırakın, asla ipe asmayın. Güneşte kurutmaya kalkmayın. Gölgede kurumasına özen gösterin.?

3. Bikinini güneş kremini sürmeden giymeyin.?

Sadece klor ve tuzlu su değil güneş kremi de mayo ve bikininin en büyük düşmanları arasında. Bu yüzden güneş kremini sürdükten sonra, cildinizin ürünü emmesini bekleyin, bikini ya da mayonuzu sonra giyin. Böylelikle giysinizin lekelenmesini de önlemiş olursunuz.

4. Nereye oturduğunuza dikkat edin

Bikini ve mayolar kumaş özellikleri gereği lekelenmeye karşı oldukça hassastır. Bu yüzden özellikle havuz kenarında oturmaktan imtina edin. Çünkü bu tür zeminler, mayo ve bikini kumaşının dokusna zarar verecektir.
?
5. Jakuzi havuzlara dikkat!?

Masaj yapan havuzlar, sıcak-soğuk etkili duşlar gibi ısı değişimli mekanlar, bikini kumaşının materyalinin hızlı erimesine neden olur. Bu yüzden bu tarz mekanlara gitmek istediğinizde, en pahalı bikininizin yerine daha eski bir bikini ya da mayonuzu tercih edin.

6. Bikininizi düzenli yıkayın?

Haberin Devamı

Bikininizi tatil sırasında düzenli olarak her gün yıkayın. Bunun için de sıvı sabun ya da şampuan tercih edebilirsiniz.

7. Çamaşır makinesi bikininize zarar verir?

Aksesuarlı, payetli bikinileri hassas bir biçimde elde yıkamalısınız. Diğer yaz giysilerinizi de hergün çamaşır makinesinde yıkamayın. Yıkamak istediğinizde de hassas yıkama programlarını tercih edin. Seçtiğiniz programın ısısı da fazla 30 derece olmalı. Bikini ve mayolarınızın çamaşır makinesinde zarar görmesini istemiyorsanız, bir çamaşır torbanının içine koyarak yıkayın.