Editörün Seçtikleri Bildiğiniz ekmeğin bilmediğiniz hali

Bildiğiniz ekmeğin bilmediğiniz hali

12.03.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Anadolu yakasına taze bir soluk getiren Gato Bakery&Patisserie, büyük ilgi çeken ‘Fal Kurabiyeleri’nden sonra şimdi de ekmekleriyle pastanecilikte yeni bir kategori açıyor.

Bildiğiniz ekmeğin bilmediğiniz hali

Gato, İtalya’dan gelen 20 yıllık maya kullanarak, tamamen katkısız ekmekler hazırlıyor. Gato, hem kurumların ihtiyaçlarına yönelik özel ekmekler yapıyor hem de bireysel siparişlere cevap veriyor. Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, brioche, scones, sodalı ekmek panini, ciabatta ve foccacio, Gato’nun sunduğu ekmeklerden sadece bazıları…

Gato ekmeklerinde sihirli sözcük “maya”. Maya ekmeğin olmazsa olmazı, kıymetlisi. Maya, yaşayan ve büyüyen bir yapıya sahip, dolayısıyla bir canlıya davranıldığı gibi yaklaşılmalı, her gün aynı saatte düzenli olarak beslenmeli, beslerken musluk suyu kullanılmamalı, severek yaklaşılmalı.

Ekmeğin temel hammaddelerine bu özenle yaklaşmaya odaklanan Gato, ihtiyaca uygun farklı mayalar kullanmakla beraber, öncelikli olarak İtalya’dan getirttiği 20 yıllık özel bir maya ile ekmeklerini hazırlıyor. Bu özel maya, İtalya’da Parma yakınlarındaki saygın aşçılık okulu Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana’dan bir şefin aracılık etmesiyle Türkiye’ye ve Gato’ya ulaştı.

Maya ve un, ekmeğin karakterini belirlerken, mayalandırma süresi, uygun ısıdaki ortam ve kaliteli malzeme kullanımı, ideal ekmeğin yapımında önemli rol oynuyor

Ekmek çeşitleri

Sadece un, su ve maya ile hazırladığı ekmeklerde hiçbir katkı maddesi kullanmayan Gato; ekşi mayalı tam buğday ekmeği, hamburger ekmeği, roll ve tost ekmek çeşitleri, brioche, scones, sodalı ekmek panini, ciabatta ve foccacio gibi çeşitlere dek geniş yelpazede ürün sunuyor.

Kurumların ihtiyaçlarına yönelik

Hizmet sektöründeki kurumların ihtiyaçlarına odaklanan Gato Bakery&Patisserie; restaurant ve cafe gibi gastronomi mekanlarının menüleri doğrultusunda fark oluşturacak ekmekler sağlamayı hedefliyor. Gato, bu tür işletmelerin, sofradaki en temel besin olan ekmeğiyle de öne çıkmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bireysel siparişler de mümkün

Gato Bakery&Patisserie; katkı maddesi içermeyen, bilinen ya da farklı ekmekler tatmak isteyenlere yönelik bireysel siparişler de kabul ediyor. Ancak bir uyarıda bulunarak: Doğal mayalanma süreci nedeniyle ekmeklerin yapımı biraz daha uzun sürüyor. O nedenle siparişler mutlaka iki gün önceden alınıyor.

Yazarlar