Bilecik Bilecik Belediye Meclisi Mart Ayı Birleşimi Yapıldı

Bilecik Belediye Meclisi Mart Ayı Birleşimi Yapıldı

07.03.2018 - 16:45 | Son Güncellenme:

.

Bilecik Belediye Meclisi Mart Ayı Birleşimi Yapıldı

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birleşimi Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı öncesi bir konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ülkenin çok önemli süreçlerden geçtiğini belirterek, “Vatan toprağının her mili metre karesinde şehitlerimizin helal kanları var. Bundan sonra da kahraman Mehmetçiği can siperiyle mücadeleleriyle vatan toprağının güvenliğini sağlamakta ve geleceği emin ellerde olduğu gösterilmektedir. Ben bu anlamda Afrin’de sınır ötesinde ve ülkemizin her noktasında terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize ve askerlerimize Cenab-ı Hak güç ve kuvvet versin. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlerimizi daim etsin. Tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler temenni ediyoruz. Onlar bizim varlığımızın, birliğimizin, geçmişimizin ve geleceğimizin en büyük teminatı olduğuna canı gönülden inanıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından günün ilk gündem maddesi olan Pelitözü Köyü, Gölpark 256 ada, 16 ve 20 numaralı parseller üzerinde belirlenen alanın, lunapark kurulmak üzere 10 yıla kadar kiralanması konusu görüşülerek, MHP grubunun çekimser, AK Parti grubunun kabul ve CHP grubunun red oyları ile kabul edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Gölpark’ta farklı düzenlemeler yapacağız. Biz de çok büyük gürültü olmasına karşıyız. Hatta bu anlamda bu sene orada açık hava canlı müziği yapan işletmelere de yasaklar getireceğiz. Diğer işletmelerin haklarını da engelliyorlar ve insanların tercihlerini de etkiliyorlar. Aynı zamanda Pelitözü’nde tek yönlü yol uygulamasına da geçilecek. Tek noktadan girilip tek noktadan çıkılacak ve aralara otopark düzenlemeleri yapacağız” şeklinde konuştu.
Günün ikinci gündem maddesi olan istinaden imar konuları görüşülerek, Bilecik Belediyesi İmar ve Plan Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.
Günün son gündem maddesi olarak meclise sunulan, BEBKA Kalkınma Ajansı’nın 2018 Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı bünyesinde sunulacak gastronomi değerleri olan Bilecik Yöresel Ürünlerinin Ekonomik Değerlerinin Arttırılması projesi için Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan’ın kurumu temsil için yetkilendirilmesi konusu da görüşülerek, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Bilecik Belediye Meclis üyelerinin oy birliği kararıyla Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Serkan Bircan, belediyeyi temsil etme yetkisine kavuştu.