Bilecik Bilecik'te "Okul Güvenlik" Toplantısı

Bilecik'te "Okul Güvenlik" Toplantısı

02.02.2018 - 17:44 | Son Güncellenme:

.

Bilecikte Okul Güvenlik Toplantısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında ''Okul Güvenlik'' toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Vali Büyükakın, İl Özel İdareye ait toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, belediye başkanları, daire müdürleri ve okul aile birliği yetkilileri ile muhtarların katıldığı toplantıda, kenttin okul güvenliği açısından büyük sorunları olan bir il olmadığını söyledi.

Sorun yaşanmasa dahi konuya verdikleri önemin her zaman en üst düzeyde olacağını ifade eden Büyükakın, şöyle konuştu:

''Çünkü bizler için çocuklarımızdan daha değerli hiçbir şey yok. Bu nedenle bu konuda yapılan tüm çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Tek başına kurumların yaptıklarının yeterli değil, veliler, okul aile birlikleri bir arada hareket ederse yapılan tüm çalışmaların daha da anlam kazanacaktır.

Haberin Devamı

Velilerimiz, gözlemci olarak yardımcı olsun. Gördükleri olumsuz bir durumda asla müdahale etmeyin. Direk olarak emniyete haber verin. Emniyet güçlerimiz hemen konuyla ilgilenecekler. Bundan emin olun. Başımıza dert alırız diye çekinmeyin. Okullarda kantin denetimi, personel denetimi, kalite yükseltme çalışmaları, okul dışında uyuşturucu ve diğer tüm tehlikeli durumlarla ilgili sistematik bir şekilde çalışmalar yürütülüyor. Bilinçsiz internet kullanımının en az uyuşturucu kadar tehlikeli sorunlar teşkil ediyor.

Çocuklarınızın internet erişimi sağladığı cihazlara ebeveyn kontrol programı yükleyin ve sıkı bir şekilde takip edin. ''

Bilecik'te yıl sonuna kadar metruk bina kalmayacağını da belirten Büyükakın, ''Bu binaların hiç biri bir çocuğun hayatından, bir ailenin üzüntüsünden daha değerli ve önemli değil. Hepsi çocuklarımız için tehlike unsuru.'' diye konuştu.

Toplantı, katılımcıların düşünce ve taleplerini iletmesiyle son buldu.