Siyaset Erdoğan'ı Çiller'e benzetti

Erdoğan'ı Çiller'e benzetti

04.10.2011 - 14:56 | Son Güncellenme:

BDP Grup toplantısında konuşan Kışanak, KCK gözaltıları nedeniyle eleştirdiği Başbakan Erdoğan'ı Tansu Çiller'e benzetti.

Erdoğanı Çillere benzetti

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, KCK operasyonlarını "Siyasi bir soykırım" olarak nitelendirerek, "Listeyi Başbakan teslim etti. AKP’nin yargısı polisi, Kürt avına çıktı, siyasi infazlar gerçekleştiriyor" dedi.

Haberin Devamı

1 Ekim’de yemin ederek Meclis’e dönen BDP ilk grup toplantısını yaptı. Toplantıda milletvekillerinin önündeki masaların üzerine YSK kararıyla milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle başta olmak üzere KCK tutuklusu milletvekillerinin isimleri yerleştirildi. Toplantıyı açan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da, Hatip Dicle ve tutuklu milletvekillerinin isimlerini tek tek sayarak, "Milletin iradesi kelepçeli" dedi. Sanatçı Ferhat Tunç’un da katıldığı toplantıda konuşmayı BDP Eşbaşkanı Kışanak yaptı. Yaklaşık bir saat süren uzun bir konuşma yapan Kışanak, önce Meclis’e dönüşlerinin amacını açıkladı. Kışanak, "Meclis’e dönüşte en önemli etken bu kurucu süreç içinde Meclis’i doğru bir şekilde çalıştırmak, bu konuda ısrar etmek, 85 yıldır bu ülke halklarını rehin alan tekçi zihniyetle mücadele edip bunu değiştirmektir. Meclis’e bunun için geldik. Eğer bunu yapmayacaksa bununla mücadele etmek de bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Haberin Devamı

-KIŞANAK SEYİT RIZA’NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI-

Kışanak konuşmasının büyük kısmını son günlerde çok sayıda BDP’linin gözaltına alınmasına neden olan KCK operasyonlarına ayırdı. KCK operasyonlarını, "Siyasi soykırım operasyonu" olarak nitelendiren Kışanak şunları söyledi:

"6 ilde başlatılan operasyonlarda 100’ün üzerinde arkadaşımız gözaltına alındı. Partimizin eski yeni MYK, PM üyeleri, il, ilçe yöneticileri gözaltında. Bu operasyonlar bize şunu hatırlatıyor. Bir zamanlar Tansu Çiller’in elinde 100 kişilik infaz listesi vardı. Şimdi de Tayyip Erdoğan’ın cebinde de binlerce siyasi infaz listesi var demektir. Bu operasyonları kimse yargı hukukla izah edemez. Hepimizin bildiği gibi günlerce yazılarak çizilerek başlatılmış operasyondur. Listeyi Başbakan teslim etti. AKP’nin yargısı polisi, Kürt avına çıktı, siyasi infazlar gerçekleştiriyor. Buna karşı söyleyecek bir sözümüz var. Türkiye şunu bilsin. Seyit Rıza idam sehpasına giderken, şu sözleri haykırdı: ‘Ben sizin hilelerinizle baş edemedim, bu bana ders olsun. Ama ben de önünüzde diz çökmedim bu da size ders olsun.’"

Haberin Devamı

-"BU HALK DİZ ÇÖKMEYECEK"-

On yıllardır Kürt çocuklarının bu sözleri dinleyerek büyüdüğünü söyleyen Kışanak, "Bu sözler hepimizin kulağına küpe oldu. Artık hilelerle başa çıkabilecek, bu yalanları oyunları boşa çıkartacak kadar dersimizi iyi aldık. Ama onların yüreğine bu direnç ders olacak.

Tayyip Erdoğan’ın da yüreğine dert olacak. 3 bin değil 5 bin değil 10 bin kişi alsa da bu halk teslim olmayacak, diz çökmeyecek, direncinden vazgeçmeyecek" dedi.

-"HALKI TEHDİT ETME BİZİ AL"-

2009 yılında başlatılan KCK operasyonlarda 3 bin 500 yönetici ve çalışanın tutuklandığını, son 6 ayda 4 bine yakın gözaltı ve bin 500 tutuklama ile bunun 7 bine yükseldiğini söyleyen Kışanak, "Halkı tehdit etme önce bizi al" diyerek şunları söyledi:

"Başbakan çıksın listesini peşinen açıklasın. 10 bin mi var, 15 bin mi var. Biz bu listeyi tamamlamaya hazırız. En başta BDP blok milletvekilleri olarak şurada kapının önündeyiz. Bizi almakla başlasın. Bize oy veren halkı tehdit etmesin. Bu halk direnerek onuruyla bugünlere geldi bundan sonra da böyle olacak. Başbakan bizi tehdit etmekten bıkmadı, oy verenleri tehdit ediyor. BDP’ye oy verenler bunun hesabını verecek demeye getiren sözler söylüyor. Başbakanın demokrasinin d’sini bilmediğini biliyoruz. Ama birazcık olsa da rol yap, yalan söyle. Yoksa yüreğinde bu halkın mücadelesine karşı zerre kadar saygın olmadığını biliyoruz. Halkın iradesinin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Sen ancak sana biat eden teslim onlarla senin emrine girenlerle yürümeyi biliyorsun. Bunun dışındakilere gelince baskı gözaltı tutuklama nereye kadar, nereye kadar Başbakan. Bir halkı oy verenleri tehdit etmek neyle bağdaşır?"