Bilecik Bilecikspor İkinci Yarıya İyi Başladı

Bilecikspor İkinci Yarıya İyi Başladı

07.01.2018 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Bilecikspor İkinci Yarıya İyi Başladı

Bilecik 1. Amatör Lig 2017-2018 futbol sezonu ikinci yarısının ilk maçında Bilecikspor Bozüyük temsilcisi Yeşilyurt Spor’u 2-0 yenerken, maçın adamı sergilediği futbolla Bilecikspor’un 10 numarası Fatih Adıgüzel oldu.
Bilecik 1. Amatör Lig 14’üncü haftasında Bilecikspor 4 önemli oyuncundan yoksun çıktığı maçta Bozüyük temsilcisi Yeşilyurt Spor’u 2-0 yenerek, ikinci yarıya 3 puanla başladı. Maçın orta hakemi Barın Kara’nın başlama düdüğü ile güzel bir havada başlayan müsabakanın ilk yarısından Bilecikspor’un devre arasında Gölpazarı Belediye Spor’dan transfer ettiği Nebi Aktürk ile bulduğu yüzde yüz 3 gol pozisyonunu değerlendiremedi. İlk yarıda iki takım birbirlerine üstünlük kuramazken, ilk yarı 0-0’lık sonuçla tamamlandı. İkinci yarıya atak bir futbolla başlayan Bilecikspor orta saha Ertuğrul Yağcı’nın dinamik oyunu ile rakibine fazla gol pozisyonu şansı vermedi. Maçın 55’inci dakikasında Bilecikspor ceza sahasının dışından bir frikik kazandı. Topun başına geçen Altıner Yürümez düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra maçın 80’inci dakikasına kadar oyun orta sahada ikili mücadele şeklinde geçti. Bozüyük temsilcisi Yeşilyurt Spor yakaladığı nadir gol pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 87’inci dakikasında Bilecikspor orta sahanın yakınlarında sol kanattan bir faul atışı kazandı. Topun başına geçen Fatih Adıgüzel topu kanattan ceza sahasına doğru hareketlenen İbrahim Kurtulmuş’a gönderdi. Topu son çizgide ceza sahasına ortalayan Kurtulmuş’un topunu arka direkte Nebi Aktürk tamamlayarak topu filelere gönderdi. Yeni transfer Aktürk bu golü hocasıyla kutlarken, tüm oyuncular sevinç yumağı oluşturdu. Maçın 90’ıncı dakikasında Yeşilyurt Spor’dan bir oyuncu yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımının 10 kişi bıraktı. Maçın sonuna 4 dakika duraklama eklenirken, bu dakikalarda yakalanan pozisyonlar sonuçsuz kaldı. Maç centilmence biterken, Bilecikspor bu galibiyetle puanını 34’e çıkararak ikici sıradaki yerini korudu. Haftaya 30 puanla 3’üncü sırada giren Yeşilyurt Spor bu mağlubiyet sonrası ligdeki 4’üncü yenilgisi almış oldu.

Büyük alkış
Bilecikspor altyapısından yetişerek 1995-1996 yılında o zamanki adı Türkiye 1. Lig şimdinin Süper Lig takımı Gaziantep Spor’a transfer olan 41 yaşındaki Şenol Çetin 2017-2018 futbol sezonun devre arasında Bilecikspor’a tekrar döndü. Maçın 70’inci dakikasında oyuna giren Çetin’e tribünlerden büyük alkış geldi.

"İyi oynadık, iyi mücadele ettik"
Maçın sonunda kısa bir açıklama yapan Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, Yeşilyurt Spor’un ligin iyi takımlarından biri olduğunu ifade ederek, "İkici yarıının ilk haftasına onlar 3’üncü biz ikinci sırada başladık. Yenilseydik 3’üncü sıraya gerileyecektik. Ligin ilk yarısının son maçında yediğimiz kırmızı kartlarla 4 oyuncumuz eksik çıktık bu haftaya. Bizim için zor bir maçtı. Oyuncularımız iyi oynadı. İyi mücadele etti. Yendik, mutluyuz oyuncularımı tebrik ederim" dedi.