Gündem Bilge Koleksiyonu Moskova’da

Bilge Koleksiyonu Moskova’da

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moskova’nın önemli müzelerinden biri olan Doğu Sanatları Müzesi, Türkiye’deki Bilge Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi ağırlıyor. Böylece Türkiye’den çok sayıda sanatçı eserleriyle Moskova’ya konuk oluyor

Bilge Koleksiyonu Moskova’da

Moskova’nın önemli müzelerinden Doğu Sanatları Müzesi, 2 Nisan’a dek Türkiye’den ‘Bilge Koleksiyonu’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en özgün ve kapsamlı aile koleksiyonlarından biri olan ‘Bilge Koleksiyonu’ndan özel bir seçki böylece yaklaşık bir ay boyunca sanatseverlerle buluşacak. Ziyaretçiler, koleksiyoncu ve pek çok sanatçının hamisi 1944- 2014 yılları arasında yaşamış olan Muhsin Bilge; ardından çocukları Ali Kerem ve Aslı Bilge’nin gözünden modern ve çağdaş Türk sanat dünyasında bir gezintiye çıkacak.

Türk Havayolları sponsorluğunda gerçekleşen ve küratörlüğünü Irina Batkova’nın yaptığı sergide 28 sanatçının 65 eseri sergileniyor. Sergide Bedri Rahmi Eyüboğlu, Celal Tutant, Ergin İnan, Fahrelnissa Zeid, Fikret Mualla, İbrahim Örs, Kemal Önsöy, Komet, Mehmet Güleryüz, Nejad Melih Devrim, Şükriye Dikmen ve Beyza Boynudelik’in aralarında bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor.

“Hikâyesi ilham verici”

Koleksiyoncu Ali Kerem Bilge sergi hakkında: “31 Aralık 1935 tarihinde bu müzede İbrahim Çallı, Salah Cimcoz ve Bedri Rahmi gibi sanatçılarla yapılan sergiden sonra yine Türk modern ve çağdaş sanatçıları ile ilgili bir sergiyi aynı salonda Rus izleyicilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir heyecan ve azimle hazırladığımız sergimizle, noterlik mesleğini icra ederken mütevazı bütçeyle sahip olduğu tutku dolu koleksiyonuyla hikâyesinin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ilham verici olduğunu düşündüğümüz babamın hikâyesini paylaşmak istiyoruz. Bunun yanı sıra son derece değer verdiğimiz tecrübeli ve genç sanatçılarımızı sahip olduğunuz şaheserlerle dolu müzelerinizde yoğrulmuş gözlere sahip Rus dostlarımızın zevk ve yorumuna bırakabilmek bize müthiş bir keyif veriyor” diyor.