Düzce Bilgi Güvenliği Konuşuldu

Bilgi Güvenliği Konuşuldu

19.12.2016 - 13:20 | Son Güncellenme:

.

Bilgi Güvenliği Konuşuldu

Düzce Üniversitesi ACM Student Chapter Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilgi Güvenliği” başlıklı seminer, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bilgisayar yazılım sistemlerinin ve güvenlik programlarının tartışıldığı seminerin açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Emin Tolgahan Polat yaptı. Topluluğun hedef ve amaçlarından bahseden Polat, bu tür etkinliklerin iş hayatına hazırlanma açısından büyük katkısı olduğunu söyleyerek seminerde emeği geçenlere teşekkür etti.
Seminerde; Topluluk kurucu üyelerinden Murat Erkam Yalçın, Secrove firması kurucusu Şenol Yılmaz, Attack Flow firması kurucusu Caner Özdenile girişimci Mustafa İren bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Öğrencilerin; mezuniyetten sonra ve iş hayatına atıldıktan itibaren karşılaşabilecekleri koşulların sorgulandığı programda, hazırlık yapmaları gereken konularda önemli paylaşımlarda bulunuldu.
Günümüzde birçok şirketin dünyanın her yerine ulaşmak için internet ağını kullandığını ve bu yollarla sermaye akışının sağladığını dile getiren konuşmacılar, oluşabilecek siber saldırılara karşı şirketlerin her türlü önlemi almak istediklerini belirttiler.
Siber güvenliği tehdit eden temel risk faktörleri hakkında bilgiler veren konuşmacılar, kötü niyetli yazılımlar ve hacker saldırıları gibi güvenlik açıklarına karşı, şirket verilerinin çalınmaması için uyarılarda bulunarak kendi geliştirdikleri güvenlik duvarı programlarını tanıttılar.
Yaklaşık 3 saat süren seminerden çok keyif aldıklarını söyleyen davetli konuşmacılar, öğrencilerimize kendilerini tanımak için bireysel kariyer danışmanlığı almaları, mesleki eğilim belirleme testlerine girmeleri ve disiplinli çalışmaları tavsiyesinde bulunarak sunumlarını sonlandırdılar.
Program, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şimşek’in davetli konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.