Kırşehir Bilgi Üretimi Ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu Başladı

Bilgi Üretimi Ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu Başladı

15.11.2017 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Bilgi Üretimi Ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu Başladı

Ahi Evran Üniversitesinde Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları sempozyumu başladı.
İki gün sürecek sempozyum da konuşan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, pek çok devletin 50 yılı geride bırakmadan tarih sahnesinden silindiğini söyledi.
Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan konuşmasında, “Tarihe baktığımızda pek çok devlet 50 yılını geride bırakmadan tarih sahnesinden silinmiştir.
Bir devlet için bir millet için 100 yıl önemli. Bu bakımdan Türkiye’de 2023 için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Akademik dünyası olarak bizim de bir muhasebe yapmamıza gerek var” dedi
Sempozyumda konuşan AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, “Ülkemizde bilim politikaları sürekli gündemimizde olmalı ve üzerinde tartışıyor olmalıyız .Sempozyumu ev sahipliği yapmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum.
Devletlerin istikballeri bilimsel bilgilerle inşa edilirse hedefleri tutturma şansı olur. Dolayısıyla hem bilim politikası ve doğru yapılandırmamız gerekiyor.
Çünkü devletlerin bekası insanlara bağlıysa insanın varlığı da bilgiye bağlıdır. Bu bilginin bir stratejisi içerisinde geleceği inşa etmesini göz önünde bulundurarak vermemiz gerekiyor “diye konuştu.
Oturuma panelist olarak emekli Öğretim Üyesi Kimya Profesörü Hamza Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Matematik Profesörü Vatan Karakaya, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Anayasa Hukuku Profesörü Hasan Tahsin Fendoğlu, TUBA Üyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Tıp Profesörü Muzaffer Şeker ve TODAEİ’den Uluslararası İlişkiler Doçenti Burak Tangör konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye’de Bilgi Üretimi ve Bilim Politikaları Uluslararası Sempozyumu Cuma günü sona erecek.